niedziela, 7 października 2018

Navodila za namestitev strešnega lista

  Navodila za namestitev strešnega lista

Prekrivanje med listi valovitega

Pri nameščanju valovite strehe obstajajo posebna pravila, ki urejajo velikost vzdolžnega prekrivanja med ploščami prevleke, ki preprečujejo puščanje strehe. Kot dizajn letve je prekrivanje odvisno od kota strešnega koša.
  Navodila za namestitev strešnega lista

Pravila in zahteve za pritrditev valovitega kartona

Da bi razumeli, katera paluba naj izbere, je treba razumeti, kaj je profilirana pločevina. To je jekleni premaz, ki se danes uporablja za različne gradbene objekte: za gradnjo ograj, gradnjo gospodinjskih gospodarskih poslopij in garaž, postavitev tal, postavitev na streho.
  Navodila za namestitev strešnega lista

Profilirana folija: dodatna oprema, lastnosti

Prvi list valovitega talnega obloga je poravnan na strehah in koncu in je pritrjen z vijakom s tesnilnim podložko na grebenu. Po tem se drugi list položi in uskladi s prvim. Med seboj so pločevine pritrjene v vzdolžnem prekrivanju z vijaki z vijaki s tesnilno oblogo. Po pritrditvi treh ali štirih listov jih je treba poravnati vzdolž črte strehe in šele nato pritrditi na zaboj. Vsak naslednji popis bo pokrival prejšnji.
  Navodila za namestitev strešnega lista

Začnemo namestitev - pripravljamo orodja in material

Zelo enostavno je sestaviti strešno ploščo z lastnimi rokami. Material je relativno lahka, zelo praktična in enostavna za rokovanje, zato so stroški namestitve valovitih tlakov precej dostopni. Da ne bi poškodovali pločevine med prevozom in raztovarjanjem, jih je treba prevažati navpično in se izogniti prepadom. Na strešnih listih valovitih listov se najbolje prilegajo po hlodih, ki so nameščeni s strehe na tla. Za namestitev strehe valovite plošče bo potrebno:
  Navodila za namestitev strešnega lista

Vrste strešnih kritin

Tip strešne kritine profesionalnega lista najpogosteje nosi prevleko s posebno zaščitno plastjo, ki jo predstavljajo polimerni materiali - poliester, plastoisol ali pural. Pred nakupom strešnih listov je treba upoštevati oznako, ki je sestavljena iz črk in številk.
  Navodila za namestitev strešnega lista

Namestitev strehe valovite tehnologije in lastnosti

Treba je opozoriti, da je vgradnja strešne plošče skoraj enaka kot vgradnja kovinskih ploščic, kar pomeni, da je preprosto in ponavlja iste korake. Toda nekatere razlike še vedno obstajajo in jih je vredno posvetiti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty