środa, 10 października 2018

Kako vliti temelj hiše

  Kako vliti temelj hiše

Kako vliti temelje pod hišo z lastnimi rokami - tehnika + video

Pri individualni stanovanjski gradnji so najpogostejši temelji trakov, saj idealno opravljajo svoje naloge na skoraj vseh vrstah tal, niso preveč zapleteni za samoplodovanje in so prav tako relativno poceni. Še ena pogosta vrsta je zbirke, ki se uporabljajo na mobilnih tleh. In prva faza urejanja takšnih temeljev bo natančen izračun potrebne količine gradbenega materiala, njihov nakup in dostava na gradbišče. Smotrno je, da takoj kupite celoten obseg gradbenih materialov, tako da jih ne boste motili z dodatnimi nakupi med delom in imate čas za dokončanje celotnega dela v eni topli sezoni.
  Kako vliti temelj hiše

Začetna faza - označevanje temeljev za hišo

Pred začetkom dela je treba natančno označiti. Oznake so izdelane vzdolž osi stavbe (sredi sten). In že z osi stavbe se meri širina temeljev. Ponavadi, temelj se vlije 5-15 cm širši od sten, je vse odvisno od zasnove stavbe.
  Kako vliti temelj hiše

Korak za korakom Vodnik za Fundacija Zalivanje

Korak 1. V skladu s projektom označujemo splošne dimenzije naše prihodnje osnove stavbe. Za te namene je primerna uporaba lesenih vložkov in vrvice.
  Kako vliti temelj hiše

Katere značilnosti je treba upoštevati pri nalivanju podstrešja pod hišo?

Trajalo je približno 3 tedne, da se temelj strga. Če je zunaj zelo vroča, da se površina ne izsuši, jo je treba redno navlažiti. V primerih, ko je vreme deževno, je treba preprečiti vdor vlage na površino, tako da ga zaščitite, na primer s filmom. V nasprotnem primeru bo prekomerna vlaga bistveno povečala čas zamrznitve.
  Kako vliti temelj hiše

Tehnologija zapolni temelje za hišo

Temelj se lahko vlije pod hišo s pomočjo betona, izdelanega na mestu z lastnimi rokami ali naročenega in dostavljenega na mestu v končani obliki. V prvem primeru se morate nabaviti na materialih za pripravo betona (cement, pesek, gramoz, voda). V drugem primeru je treba zagotoviti možnost približevanja "mešalniku" opažu na najbližji možni razdalji in pripraviti žleb dolžine za polivanje betona vzdolž celotnega obrisa temeljev.

Video: Kako narediti opaž in vliti temelj

Ta videoposnetek prikazuje, kako narediti opaž in napolniti trakove temelj z lastnimi rokami. Videoposnetek je zelo podroben z bogatimi komentarji o celotnem postopku prelivanja temeljev in pripravo opažev za to.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty