środa, 10 października 2018

Debelina opečne stene zasebne hiše

  Debelina opečne stene zasebne hiše

Načini povečanja toplotnega inženirstva in izolacije opečnih zgradb

• Povečana debelina opečne stene, polaganje podpornih struktur "v dveh opekah". Standardne dimenzije elementov omogočajo strukture z debelino 51 cm, ob upoštevanju debeline šiva. • Gradnja opečnih zidov z notranjo zračno blazino. To je ime za tehnologijo dobrega polaganja, ki je sestavljena iz dveh sten v eni opeki in praznega prostora med njimi. Polnjena je v procesu steniranja z ekspandirano gline, organske izolacije, polistirenske pene, žlindre, lahkih betonskih mešanic. Zaradi prisotnosti votline se teža strukture zmanjša in izolacija se poveča.

Standardna debelina opeke

Ne glede na vrsto opeke se uporablja za gradnjo struktur, za določitev debeline stene je precej preprosta. V skladu z uveljavljenimi standardi mora biti ta parameter večkratnik polovice dolžine, tj. 12 cm
  Debelina opečne stene zasebne hiše

Debelina nosilne stene in predelnih sten

Silikat se pogosto uporablja za zidne nosilne stene in predelne stene, ker je v zvočno izoliranih značilnostih veliko boljša od keramične rdeče barve.
  Debelina opečne stene zasebne hiše

Kako samostojno določiti kakovost opeke.

Pri nakupu opeke za gradnjo hiše je zelo pomembno, da se ne prekoračite, če ste pridobili izdelek slabe kakovosti ali neustreznih lastnosti izdelka. Navsezadnje se lahko nezadostne kakovostne stene spremenijo v resnično težavo, ki je kasneje težko popraviti.

Pena beton: lastnosti in tehnologija izdelave

V vlogi katalizatorja za razvoj pene betona z edinstvenimi lastnostmi delovanja so bile izdelane norme SNIP 2-3-79, ki so določile nove zahteve za toplotno izolacijo. V skladu s temi predpisi mora biti najmanjša debelina opečnih zidov 2 metra. Seveda, za izgradnjo takšne hiše ni ekonomsko izvedljivo. Edini racionalni izhod iz te situacije je bil razvoj in ustvarjanje novih izdelkov, ki bi lahko uspešno nadomestili opeke.

4. Bloki velikega formata brez izolacije

Več kot pol ducata ruskih podjetij trenutno proizvajajo velike oblike poroznih blokov. Na Uralju so pogosti bloki Porotherm iz Kazana, Braer iz Moskve, Kerakam iz Samare, pa tudi izdelki iz tovarne Revda opeke. Vsak blok velikega formata nadomešča od 7 do 11 navadnih enosmernih opek (do 15 posameznih opek). Zato jih z uporabo pospešuje proces zidanja zidov, zmanjšuje porabo zidane malte.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty