środa, 10 października 2018

Izolacija stene zunaj

  Izolacija stene zunaj

Značilnosti izbire materiala za izolacijo

Ne glede na to, kateri material je izbran za toplotno izolacijo, se bo spoprijel s svojo glavno nalogo, vendar pa obstajajo številne lastnosti vsake od njih in razlika v ceni, ki jo je treba upoštevati. Boste izbrali:
  Izolacija stene zunaj

Katere stene lahko ogrejemo po okvirju?

Ne zavede se besede "okvir". Ne gre za material, iz katerega je zgrajena hiša. Metoda okvirja se lahko uporabi za izolacijo zunanjih sten in izolacija zunanjih sten lesene hiše (izdelana iz lesa ali lesa - ni pomembno), o kateri je posebej obravnavano v članku Toplotna izolacija lesene hiše zunaj mineralne volne ali pene. Ista metoda se uporablja za segrevanje opeke, kamna, bloka ali hiše.
  Izolacija stene zunaj

Zunanja tehnologija izolacije

Danes trg ponuja različne materiale za izolacijo sten zunaj. Njihova široka paleta vam omogoča, da izberete tisto, ki je primerna za določeno sobo. Odvisno od vrste se bodo uporabljala različna navodila. Za razumevanje pa bomo kmalu predstavili glavne pristope k izolaciji hiše od zunaj z različnimi materiali.
  Izolacija stene zunaj

Zunanja izolacija s tvorbo prezračevane fasade

Ustvarjanje prezračevalne reže med dekoracijo fasade in izolacijo omogoča izhlapevanje vlažnega kondenzata, ki nastane iz zunanjega zraka. S tem preprečimo trajno vlaženje površine plošč mineralne volne. In čeprav so plošče sami odporni na vlago, skozi svojo debelino prenašajo vodne pare, ki segajo do stene hiše in prispevajo k njihovemu postopnemu razpadanju in uničenju.
  Izolacija stene zunaj

Uporaba nivelirnega sloja

Izravnalni sloj se izvaja (kot tudi ojačitev) z veliko lopatico (350 mm). Z majhno lopatico na velikem mestu nalijemo mešanico klobas, potem je na steno in izravnana. Debelina - 2-3 mm. Izravnalni sloj se lahko nanese na območjih, je običajno spojen in podrgnjen (potem sklep ni viden). Primerneje je poravnati izravnalno plast poleg spojev ojačevalnega sloja.
  Izolacija stene zunaj

Načini izolacije na prostem

Za stensko izolacijo se uporabljajo pene in folije na osnovi mineralnih polnil. Toda te vrste toplotne izolacije, čeprav imajo široko praktično uporabo, v vseh pogledih izgubijo poliuretansko peno. PPU je celični, lahki, porozni material, katerega življenjska doba je več kot 50 let!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty