środa, 10 października 2018

Kako položiti peno na temelju

  Kako položiti peno na temelju

Vrste pene

Izdelujemo samo dve vrsti pene blokov: brizganje in rezanje. Tehnologija njihove namestitve je nekoliko drugačna. V prvem primeru so bloki v obliki. V drugem - prvič, ogromno ploščo izdelamo z metodo litja, ki jo nato razrežemo v posamezne elemente. Livni bloki na ravnosti robov so precej slabši. Postavite jih kot opeko z uporabo cementne malte.
  Kako položiti peno na temelju

Pravila za polaganje pene betona

Vsak zidar ve, da so zidovi pene blok zgrajeni veliko hitreje kot opeka. To je posledica precej večje velikosti bloka z manjšo težo, tudi v primerjavi s polovico in pol opeke (razmerje je 1:13). Zaradi tega je postopek polaganja pene blok precej lažji in enostavnejši.
  Kako položiti peno na temelju

Orodje za polaganje pene

Ena od posebnih lastnosti pene, ki jo ločuje od drugih gradbenih materialov, je enostavnost obdelave. Ta lastnost omogoča, če je potrebno, zmanjšanje velikosti prvotno velikega bloka in tako uresniči vse arhitekturne naloge.

Okrepitev gradnikov ob njihovi polaganju na cementu

Okrepitev pene blokov je mogoče storiti z namestitvijo posebne žične mreže s premerom 4-5 mm v šivih.
  Kako položiti peno na temelju

Kako postaviti pene blokov: izbiro malte, vrstni red zidnih sten

Blok pene je relativno nov gradbeni material, in če se je tehnologija tisočletja razvila in izboljšala, se nadaljuje iskanje najprimernejšega načina postavitve pene. To je predvsem posledica majhnega deleža blokov pene, visoke poroznosti in nizke trdnosti. Hkrati pa privlačne strani pene, njene visoke toplotne zaščite in lastnosti "dihanja", sposobnost hitrega postavljanja stavbe iz pene s precej nizkimi stroški, postane priljubljena v zasebni gradnji. Vendar pa se postavlja vprašanje: kako pravilno vstaviti pene?

Kako postaviti hišo in zidove pene blokov? Kaj je bolje, lepilo ali malta?

Za razliko od opeke, pene blok odlikuje njegova nizka trdnost, zato jo je treba vzdrževati med polaganjem. Za pravilno izvedbo tega gradbenega postopka je potrebno uporabiti in namestiti posebno armaturno mrežo, ki jo lahko kupite v kateri koli strojni opremi. Da bi bolje razumeli styling z uporabo tega gradiva, bralcem zagotovimo video lekcijo, ki podrobno opisuje vse tanke in nianse pri delu s tem materialom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty