czwartek, 11 stycznia 2018

Monolitna hiša prednosti in slabosti

  Monolitna hiša prednosti in slabosti

Prednosti monolitne hiše

Značilnosti konstrukcije okvirne hiše z monolitno podlago določajo številne prednosti. Poudarjajo pozitivne lastnosti in značilnosti stavbe, med katerimi je treba poudariti:
  Monolitna hiša prednosti in slabosti

Konkretne monolitne strukture

Na žalost se vse zgoraj navedene prednosti nekaterim bralcem morda ne zdijo tako pomembne, potem ko se seznanijo s pomanjkljivostmi monolitne konstrukcije:
  Monolitna hiša prednosti in slabosti

Pogled od razvijalca

Razvijalec v monolitni konstrukciji privlači:
  • hitra gradnja stavbe;
  • seizmična odpornost stavbe;
  • brez krčenja;
  • večja življenjska doba (po nekaterih podatkih - do 300 let);
  • neomejeno število nadstropij stavbe, kar omogoča čim večjo uporabo ozemlja, namenjenega za razvoj;
  • veliko možnosti pri izbiri arhitekturnih oblik, ki omogočajo harmonično vstop v stavbo v skoraj vseh mestnih ali naravnih krajinah;
  • relativno enostaven postopek namestitve in majhna količina rabljene opreme.
  Monolitna hiša prednosti in slabosti

Monolitne večnadstropne hiše v Rusiji

Tehnološke monolitne hiše so se začele uporabljati v Nemčiji nekaj manj kot sto leti. Potem so osnove monolitnih zgradb služile kot podporne stebre. Po vojni je bila tehnologija v Franciji izbrana, francoska pa je izboljšala metodo in začela graditi livarske hiše. Od druge polovice 20. stoletja so se te tehnologije široko uporabljale v Evropi in še posebej v ZDA.
  Monolitna hiša prednosti in slabosti

Zakaj zgraditi monolitno betonsko hišo

Enodelne strukture imajo veliko prednosti pred montažnimi: večjo zanesljivost, daljšo življenjsko dobo, nizko stopnjo prenosa toplote in tako naprej. Prednosti monolitnih hiš podrobneje preučite:
  Monolitna hiša prednosti in slabosti

Zgradbe iz betonskega betona

Vmesni objekti med monolitnimi in monolitnimi ploščami stanovanjskih stavb so stavbe iz betonskega betona, v katerih so stene izdelane z mokrim orožjem (pod pritiskom). S to metodo betoniranja znotraj stene je ojačana polistirenska plošča (enaka bazaltna izolacija). Izoliran beton je bolj trpežen, gostejši od običajnega betona. Tehnologija je preprosta, se uporablja v številnih državah, omogoča zmanjšanje stroškov ogrevanja. Poveča se fleksibilnost pri načrtovanju, kot tudi v stavbah s krili za zunanje stene. Fleksibilnost tehnologije omogoča oblikovanje ukrivljenih plošč, različnih delov, stenskih konfiguracij. Teža se zmanjša doma.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty