poniedziałek, 8 stycznia 2018

Lestvica fundacije

Izkopavanje pod temeljom

Tla za prihodnjo podlago se odstranijo v skladu z vrsto izbrane temelje. Za monolitno ploščo je to temeljna jama pod celotno prihodnjo hišo, za trakove temelj - jarko, za zbirko pilotov ali stolpcev - jamo krožnega ali pravokotnega prečnega prereza.
  Lestvica fundacije

Okrepitev in betoniranje

Preprečevanje razpok zaradi vpliva obremenitve in videz stiskalnih in napetostnih območij omogoča ojačitev. V temelju pilotov so v vsakem vrtinku navpično nameščeni 3-5 palic armatur. Za trak izvedite polaganje vertikalnih in vodoravnih palic, med njimi so povezani z vezno žico. Monolitna podlaga je ojačana s trdno dvoslojno ojačitveno kletko.
  Lestvica fundacije

Potreben material za delo ↑

Ne glede na to, kakšna tehnologija nalivanja temeljev, bi morala na koncu imeti močan in odporen na stresno strukturo. Zato pri izbiri materiala dajete prednost najbolj trpežnim: armiranobeton, kovine, naravni kamen, azbestne cementne cevi, antiseptični les.
  Lestvica fundacije

Kako vliti temelje pod hišo z lastnimi rokami - tehnika + video

Pri individualni stanovanjski gradnji so najpogostejši temelji trakov, saj idealno opravljajo svoje naloge na skoraj vseh vrstah tal, niso preveč zapleteni za samoplodovanje in so prav tako relativno poceni. Še ena pogosta vrsta je zbirke, ki se uporabljajo na mobilnih tleh. In prva faza urejanja takšnih temeljev bo natančen izračun potrebne količine gradbenega materiala, njihov nakup in dostava na gradbišče. Smotrno je, da takoj kupite celoten obseg gradbenih materialov, tako da jih ne boste motili z dodatnimi nakupi med delom in imate čas za dokončanje celotnega dela v eni topli sezoni.
  Lestvica fundacije

Ali je mogoče temeljiti z deli

Pri polnjenju trdne temelje hiše zahtevane količine betona pogosto presegajo več kubičnih metrov. Velika gradbena podjetja rešujejo ta problem s pomočjo težkih strojev - mešalnik in betonsko črpalko, z njihovo pomočjo se raztopina premeša in napolni v opaž. Vendar takšna oprema ni vedno dostopna zasebnim razvijalcem, poleg tega pa na majhnih območjih morda ni dostopnih cest za težko opremo. Mešalec betona bo pomagal delno rešiti problem, vendar so količine raztopine, pripravljene v enem bremenu, omejene. Hkrati imajo gradbeniki vprašanje: ali je mogoče zapolniti temelj v delih? Ali bo to vplivalo na uspešnost lastnosti in moč fundacije?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty