sobota, 13 stycznia 2018

Fasadni omet na polipeni

  Fasadni omet na polipeni

Glajenje in fugiranje

V naslednji fazi dela bo treba uporabiti izenačevalno plast. Uporablja se z uporabo že znane univerzalne mešanice, s katero ste ustvarili zaščitno plast.
  Fasadni omet na polipeni

Priprava in lepljenje fasade s ometno mrežo

Priprava ometa na polistirno peno, jo morate prilagoditi samozadostnosti na površini stene, ki jo boste obdelali.
  Fasadni omet na polipeni

Pripravljalna dela

Morate vedeti, da je pena pritrjena na dva načina, in le eden od njih je uporabil kit. Le material, ki je nameščen s pomočjo gradnje dežnikov in lepila, lahko lepljate (potrebno je uskladiti kraje, kjer so vdrtali dežniki in spoji med pločevinami). In če je pena pritrjena na drugačen način, potem ni napolnjena.
  Fasadni omet na polipeni

Uporaba nivelirnega sloja

Izravnalni sloj se izvaja (kot tudi ojačitev) z veliko lopatico (350 mm). Z majhno lopatico na velikem mestu nalijemo mešanico klobas, potem je na steno in izravnana. Debelina - 2-3 mm. Izravnalni sloj se lahko nanese na območjih, je običajno spojen in podrgnjen (potem sklep ni viden). Primerneje je poravnati izravnalno plast poleg spojev ojačevalnega sloja.
  Fasadni omet na polipeni

Kako opraviti omet na zidni izolaciji

Pri opravljanju ometov na težkih delih fasade se ometne plasti izvajajo v ojačitveni izvedbi. Takšna mesta na fasadi so prikazana na sliki:
  Fasadni omet na polipeni

Izbira fasadnega ometa

Za pravilno pripravljeno površino bo naredil kakšen zunanji omet. Mineralni (cementni, silikatni) ali polimerni (akrilni, silikonski) osnovi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty