sobota, 13 stycznia 2018

Montaža ograje strehe

  Montaža ograje strehe

Zunanja streha in materiali, ki se uporabljajo v svoji opremi

Ime "raztegnjeno" takšno vrsto strešne kritine stavb, prejetih zaradi nenavadne konstrukcijske strehe, je sestavljena iz pobočij - letala, ki se nahajajo pod določenim naklonom (10 stopinj ali več). Obstajajo dve glavni vrsti oblikovnih rešitev za opremljanje strešne strehe:
  Montaža ograje strehe

Standardna oprema, gradnja ograj in možnih materialov

Standardni komplet kovinskih ograj za streho vključuje stojala iz profilne kovine, kot tudi prečke, držala in različne dele za pritrdilne elemente (vijake, matice, vijake itd.).

Danes obstaja veliko različnih materialov za strešne ograje:

  • Pocinkano jeklo;
  • Iz nerjavečega jekla;
  • Aluminij;
  • Baker.
Priporočljivo je, da izberete strešno ograjo po strešni prevleki, na primer, če je premaz iz nerjavnega jekla, potem mora biti ograja iz iste kovine. In višina ograje mora ustrezati dimenziji in višini strehe, ki je zapisana v gradbenih šifrah.
  Montaža ograje strehe

Višina pregradnih konstrukcij konstrukcij

V skladu z zahtevami GOST 25772-83 je višina ograj na strehi odvisna od višine stavbe. Na strehah s 30-metrskimi strukturami so nameščene strešne ograje višine več kot meter. Če je objekt še višji, se najmanjša raven višine konstrukcije dvigne na 120 cm. Na neizkoriščenih strehah je višina ograj višina 60 cm.
  Montaža ograje strehe

Strešna ograja je potrebna varnost

Strešna ograja je ukrep, ki zagotavlja varno in udobno vzdrževanje strehe. Sodobni SNiP določajo določene pogoje, ko je potrebno postaviti ograje na strehi:
  Montaža ograje strehe

Kaj je ograja za streho, kakšne so njegove funkcije?

Glavna naloga teh ograj je zaščita. Zagotavljajo varno bivanje na strehi ljudi, ki opravljajo popravila ali namestijo opremo, kar jim preprečuje padanje. Ograja izgleda kot običajna ograja: vertikalne stojala, ki so povezana s prečkami in pritrjena s posebnimi elementi. Deli strešnih ograj so narejeni iz različnih materialov: baker, aluminij, nerjavno jeklo. Stroški ograjevanja so odvisni od kakovosti izbranega materiala.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty