poniedziałek, 12 marca 2018

Kamniti zidovi

  Kamniti zidovi

Tehnologija polaganja buta "pod lopato"

Prvi mejniki premestitve. Tudi pred postavitvijo zunanje in notranje mile (notranja in zunanja površina zidarskega zidu) so bili na stičiščih nameščeni kamni svetilk, pa tudi po vsakih 4 m - 5 m ravnih stenah.
  Kamniti zidovi

Materiali, potrebni za zidanje

V gradbeništvu je gradacija kamnitih zidov na umetnih in naravnih (ali naravnih). Umetno iz betona ali keramike. Naravne so pridobljene z drobljenjem ali žaganjem različnih kamnin.
  Kamniti zidovi

Značilnosti "mokrih" in "suhih" načinov polaganja

Tehnologija polaganja umetnih in naravnih kamnov, ki imajo redno geometrijsko obliko, temelji na že poznanih načelih polaganja opek. Toda za delo z "divjimi" kamni, znanimi po svoji nepopolni obliki, morate dodatno pridobiti znanje in spretnosti.
  Kamniti zidovi

Gradnja sten iz buta

Zaradi poceni tega materiala in njegove razširjenosti lahko služi kot učinkovita zamenjava za opečne zidove. Še posebej za kletne stene in fundacije.
  Kamniti zidovi

Kljunasta ograja z lastnimi rokami

Zgrabljiva ograja, ki jo naredi sami, je predvsem resen časovni strošek, saj gradbeni proces vključuje gradnjo temeljev, obdelavo kamnov (če je potrebno), namestitev stebrov, polaganje odsekov in spajanje spojev.
  Kamniti zidovi

"Suha" in "mokra" metoda polaganja kamna

Kamen je mogoče položiti z uporabo cementa, apna ali drugih vezivnih veziv, tudi brez njega. Glede na to so "suhe" polaganje in "mokre".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty