czwartek, 11 stycznia 2018

Tehnologija fundamentalne monolitne plošče

  Tehnologija fundamentalne monolitne plošče

Fazna gradbena tehnologija

Če je mesto le padlo pod definicijo izjem ali graditelj ni tako žal za denar kot svoje sile, je čas, da se seznanite z monolitno tehnologijo in naučite priročnik na plošči naprave. Korak po korak razdeljuje gradnjo fundacije v ločene faze. Vsak korak je nova plast neke vrste "torta", in nihče ni mogoče zamuditi. Dela se tradicionalno začnejo z označevanjem, pripravo in izravnavanjem jame. Gradbeni materiali bodo postopoma postavljeni vanj. Ponavadi je pod plitvinasto podlago dovolj, da odstranimo plasti plodne zemlje in kopamo ravno ploščad na globini od 0,5 do 0,7 m.
  Tehnologija fundamentalne monolitne plošče

Trdna podlaga ima svoje prednosti in slabosti:

    Glavne prednosti monolitne osnove plošče:

  • visoka nosilnost;
  • zmožnost upiranja premikanja in otekanja tal;
  • enostavnost oblikovanja;
  • dobra sposobnost, da se upre zemljam in odmrznjenim (površinskim) vodam;
  • možnost gradnje kleti, zaščitene pred toplo vodo;
Podstavek plošče je dober v primeru, ko se gradnja izvaja na peščenih blazinah ali močno stisljivih, iztegljivih tleh. Ker monolitna plošča pokriva celotno površino stavbe, premikanje tal ni nevarno za takšno podlago.
  Tehnologija fundamentalne monolitne plošče

Monolitna tehnologija gradnje plošč

Monolitna fundacija je med gradbeniki znana kot univerzalna. Idealen je za gradnjo na neenakomernih tleh, kot so blazine za pesek, šotirne bobine in drugo. Glavna stvar, ki razlikuje monolitno podlago iz podobnih vrst betona, je betonska plošča. Skupaj z oplaščenjem je to en sam subjekt.
  Tehnologija fundamentalne monolitne plošče

Kako narediti in uporabiti opaž

Po zaključku dela pripravljalne faze se prične gradnja opažev za ploščo monolitne podlage. Tako, da se beton, ko se vlije, ne pušča betonskega mleka, za cementno mešanico pripravimo plast iz polietilenske folije.
  Tehnologija fundamentalne monolitne plošče

Monolitna podlaga - priprava na gradnjo ↑

Za samo-gradnjo monolitne podlage, morate skrbeti pred razpoložljivostjo orodja in ustrezne gradbene opreme. Potrebovali boste:
  Tehnologija fundamentalne monolitne plošče

Kako zgraditi monolitno podlago?

Gradnja monolitne temelje ni lahka naloga, ki zahteva skrben pristop. S tem členom boste prejeli vse potrebne informacije, ki vam bodo omogočile trdno, zanesljivo in učinkovito podlago. Poskrbite, da se boste spoznali prednosti monolitne plošče, njenih področij uporabe in jasno sledili korakom namestitve.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty