poniedziałek, 26 lutego 2018

Debelina sten betonskega bazena

  Debelina sten betonskega bazena

Betonska posoda za bazen

Posoda se oddaja iz težkega betona razreda, ki ni nižji od vrednosti V25P4W6 (moč) in ni nižji od W6 (zatesnjenost vode). Beton mora biti močan, vodoodporen in duktilni. Ker voda v bazenih vsebuje raztopljeni kisik, klor in mikroorganizme, omejuje njihov dostop do polimerov in kovinskih delov, prispeva k prenehanju oksidativnih procesov.
  Debelina sten betonskega bazena

Gradnja bazena

V našem primeru bomo zgradili podvodni bazen z armiranim betonom z odprtim betonskim sistemom. Za lažje razumevanje je celotno delo razdeljeno na glavne faze, ki so opisane spodaj.
  Debelina sten betonskega bazena

Gradnja betonskega bazena ↑

1. Delo se začne s prepoznavanjem primernega prostora za izgradnjo bazena. Upoštevati moramo globino podzemne vode. Na območjih, kjer se nivoji nahajajo na razdalji 0,5-1 m od površine tal, ni priporočljivo postaviti nepremično betonskega bazena. Neželeno je imeti stavbo v bližini temeljev zgradb, ki se nahajajo na lokaciji.
  Debelina sten betonskega bazena

Gradbene faze konkretnega bazena:

Najpomembnejši del gradnje betonskega bazena je gradnja posode za betonske posode, ki vključuje: ojačitev, oplaščenje, betoniranje in izravnavanje z mavčno plastjo.
  Debelina sten betonskega bazena

№3. Pripravljalna dela in oblikovanje

Prva faza na poti k izgradnji konkretnega bazena je ustvariti projekt in premisliti o vseh tehničnih podrobnostih prihodnjega objekta. Pomembno je takoj določiti velikost in obliko zgradbe: ti parametri so neposredno odvisni od tega, kje je mesto dodeljeno stavbi, in koliko ljudi bo plavalo v bazenu. Za udoben počitek je zelo primeren bazen, dolg 1,5 m in dolžine 5,5 m, vendar je pri postavitvi skakalnice globina posode najmanj 2,5 m. ali za ureditev rekreacijskega območja. Poleg tega je treba zagotoviti prostor za namestitev vso potrebno opremo.
  Debelina sten betonskega bazena

Glavne pomanjkljivosti, ki nastanejo med delovanjem bazenov:

1. puščanja. So posledica puščanja hidroizolacije posode, najpogosteje se pojavljajo v mestih vgradnje vgrajenih delov (šobe, odtoke, svetilke) ali krajev naslona stenskih sten, talne stene.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty