sobota, 3 marca 2018

Začasne ceste v gradbeništvu

  Začasne ceste v gradbeništvu

VSN 2-105-78 Navodila za izgradnjo začasnih cest za gradnjo cevovodov v težkih razmerah (na poplavljenih in mokrih območjih)

MINISTRSTVO ZA IZDELAVO PODJETIJ
  Začasne ceste v gradbeništvu

Kako so začasne ceste zgrajene?

Znano je, da nič ni trajnejše kot začasno. Zato začasna cesta najpogosteje postane trajna. Dostopne poti do gradbišč v mestu so posejane s tako imenovanimi asfaltnimi žetoni (to je mešanica recikliranega asfalta in bitumna). Dojenček postane površina ceste, s čimer se izboljša njegova prepustnost. Za krepitev majhnih močvirnih območij v primeru gre za odpadne opeke, ker skoraj nič ne stane. V prisotnosti močvirnega zemljišča se uporabljajo tudi trakovi, ki omogočajo prevoz premagati težke odseke ceste. Poleg tega se v mokriščih uporablja tudi stelja, ki izvaja tudi drenažne funkcije.
  Začasne ceste v gradbeništvu

Sezonska gradnja ceste

Gradnja začasnih sezonskih cest je najpogosteje povezana z nižjimi deželi Sibirija in Daljnega severa, ki se lahko premika le v določenih mesecih leta. Na nižinskih plitvih ravnicah teh regij ni možnosti za izgradnjo polnih cest s trdimi površinami, zato so le začasne ceste vodene z najpreprostejšim in najcenejšim polnjenjem ter najcenejšo platno, ki se v eni ali dveh sezonah delovanja vpije v močvirje.
  Začasne ceste v gradbeništvu

Obseg začasne ceste

Gradnja začasnih cest je upravičena pri gradnji različnih objektov. Omogoča vam vzpostavitev prometnih povezav in začetek gradnje, ne da bi morali čakati na gradnjo drage glavne ceste.

Zakaj potrebujemo začasne ceste?

Gradnja začasnih cest je potrebna, če v objektu za gradnjo ali popravilo ni stalnih dostopnih cest. Naprava za začasno dostopno cesto se izvaja tako, da je v vsakem trenutku na mestu / objektu modno, da zagotovi prevoz vsakršne tonaže, tudi ob upoštevanju neugodnih podnebnih razmer (pozimi s snežnimi padavinami, deževno sezono).
  Začasne ceste v gradbeništvu

Gradnja začasnih cest

Začasne ceste so najpogosteje zgrajene za čas gradnje, vendar se pogosto zgodi, da se začasna cesta izkorišča dovolj dolgo po gradnji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty