czwartek, 1 marca 2018

Debelina opečne stene

  Debelina opečne stene

Standardna debelina opeke

Ne glede na vrsto opeke se uporablja za gradnjo struktur, za določitev debeline stene je precej preprosta. V skladu z uveljavljenimi standardi mora biti ta parameter večkratnik polovice dolžine, tj. 12 cm

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Debelina opečne stene

3. PRIPOROČILA ZA OBLIKOVANJE ZIDOV Z FACINGOM

3.1 . Pri izbiri vrste oblaganja sten stavb morajo biti upoštevane naslednja pravila: obloge morajo ustrezati arhitekturnim zahtevam, ustvarjati zadostno raznolikost in ekspresivno obliko fasad stavb. Način pritrjevanja obloge mora zagotavljati potrebno zanesljivost svojega sodelovanja s stenskim gradivom med delovanjem stavbe. Izbrani tip podloge mora biti ekonomsko upravičen.
  Debelina opečne stene

Debelina nosilne stene in predelnih sten

Silikat se pogosto uporablja za zidne nosilne stene in predelne stene, ker je v zvočno izoliranih značilnostih veliko boljša od keramične rdeče barve.
  Debelina opečne stene

Izračunajte debelino izolacije

Upamo, da imate dovolj želje, da preberete prejšnji del tega članka. Zdaj pa poskušamo izračunati debelino izolacije, odvisno od materiala in debeline sten.
  Debelina opečne stene

Zahteve za zidanje

Pri gradnji sten je treba upoštevati določen niz zahtev, ki opisujejo konstrukcijsko tehnologijo določene vrste konstrukcije. Najpomembnejši so:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty