poniedziałek, 26 marca 2018

Gradnja fundacije

  Gradnja fundacije

Vrste fundacij

Tehnično gledano je temelj namenjen prenosu tovora iz delov zgradbe zgoraj na temeljno podlago. Temelji v figurativnem smislu so podpora, zagotovilo zanesljivosti in trajnosti hiše. Z vidika računovodstva je fundacija najmanj 10 do 30% celotnih stroškov gradnje, prihranki v tej zadevi pa vas bodo stalo na dražji višji.
  Gradnja fundacije

Vijačenje temeljev

Ta vrsta temeljev se lahko uporablja za vse vrste lesenih konstrukcij. Posebnost je, da je najučinkovitejša konstrukcija takšne podlage na neenakomerni strani in na nestabilnih tleh. V takšnih razmerah se kažejo vse prednosti pred drugimi vrstami fundacije. Ta vrsta temeljev je zbirka jeklenih pilotov, ki so nosilni elementi. V spodnjem delu je spiralna rezila, s svojo pomočjo pa se zasukajo v debelini zemlje do gostih slojev, na katere se kasneje zanašajo.
  Gradnja fundacije

Vodenje podtalnice

Če se med študijo ugotovi, da je stopnja pretoka podzemne vode nad nivojem zamrzovanja tal, je treba izvesti dodatna gradbena dela, da se prepreči poplave:

Gradnja fundacije

Za pravilen izračun in zasnovo temeljev je treba upoštevati značilnosti trdnosti tal, značilnosti gradbišča, podnebne značilnosti območja in številne druge dejavnike.
  Gradnja fundacije

Monolitna armiranobetonska plošča

Armirano betonsko monolitno podlago - je trden izdelek, vlije v eno samo ravnino. Plošča je pokopana pod površinsko plastjo tal ali se nahaja na vrhu. Konstrukcija se uporablja kot podpora za ogromne objekte, pa tudi za gradnjo hiše na mobilnih, šibkih tleh, kjer je njena stisljivost neenakomerna ali visoka. Monolitna plošča je zanesljiva podlaga, ki porazdeli obremenitev na največjem možnem območju in se poravna na celotnem območju objekta, ki se gradi.
  Gradnja fundacije

Polnjenje fundacije v Tomsku

Zanesljiva in trajna podpora za hišo mora ustrezati državnim standardom gradnje. Pri pripravi gradnje fundacije se upoštevajo trije osnovni predpisi:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty