wtorek, 27 marca 2018

Oblikovanje pisarniških zgradb snip

4. Prezračevanje, klimatizacija in ogrevanje zraka

Splošne določbe

4.1. Zagotoviti je treba prezračevanje, ogrevanje zraka, zračne prhe in zračno-termične zavese, da se zagotovijo sprejemljive meteorološke razmere in čisti zrak na servisiranem ali delovnem območju prostorov (na stalnih in nestalnih delovnih mestih).

ZNAČILNOSTI OBLIKOVANJA URADOVODSKIH OBJEKTOV

Vsaka stavba ima svoje značilnosti in namen. Upravne stavbe in pisarniški centri so podobni v svojem namenu, vendar je njihova zasnova lahko popolnoma drugačna glede na značilnosti:
  Oblikovanje pisarniških zgradb snip

Gradbene norme in pravila SNiP 30-02-97 "Načrtovanje in razvoj območij vrtnarskih združenj državljanov, zgradb in objektov".

SPREJETI IN UVOŽENI Z ODLOČBO GOSSTROJA RUSKE 10. SEPTEMBRA 1997 N 18-51

Oblikovanje stavbe, načrtovanje stavbe

Obvezna, temeljna faza gradnje je zasnova zgradb in objektov. Vključuje sklop del za oblikovanje enotnega sistema, ki vključuje arhitekturne, strukturne, tehnološke, inženirske in oblikovne rešitve. Kakovost projekta je odvisna od zanesljivosti zgradbe, udobja življenja in dela, trajnosti, privlačnega izgleda in varnosti objekta.
  Oblikovanje pisarniških zgradb snip

Značilnosti oblikovanja poslovnih stavb

Znak dobrega urada je njegova vsestranskost in mobilnost v smislu hitre zamenjave funkcij. Zagotoviti mora optimalne pogoje za delo in komunikacijo. Zasnova poslovne stavbe ne zagotavlja zgolj notranjega razporeda, ampak tudi organizacije dostopnih cest, parkiranja, ulične razsvetljave, ograjevalnih sistemov. V tem primeru morata tako zgradba kot tudi zunanja zasnova ustrezati splošnemu ansamblu urbanega razvoja.

Fasade morajo biti ne samo lepe, ampak tudi ognjevarne.

V gradbeništvu ni nič manj pomembno kot arhitektura ali tehnologija varnost obiskovalcev in osebja, zato se oblikovanje poslovnih stavb in nakupovalnih kompleksov, koncertnih dvoran in gostinskih podjetij izvaja ob upoštevanju zahtev požarnih predpisov. To je povezano s precejšnjim številom ljudi, ki so hkrati na istem mestu in potrebo po njihovi hitro in varno evakuacijo v ekstremnih razmerah.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty