poniedziałek, 26 marca 2018

Opredelitev popravila

  Opredelitev popravila

Obseg in stroški gradbenih del v apartmaju

Preverjanje dvosobnega apartmaja s kombinirano kopalnico in pomožno sobo s skupno površino 85 m2, da bi ugotovili kakovost, obseg in stroške popravil in gradbenih del v apartmaju.
  Opredelitev popravila

Gradbeništvo in tehnično strokovno znanje

Predmet

Predmet gradnje in tehnično strokovno znanje so okoliščine primera v zvezi z vzpostavitvijo podatkov v zvezi s postopkom gradnje, projektiranja, obratovanja, popravila stavb in objektov.
  Opredelitev popravila

2. Regulativna in metodološka podlaga za določitev stroškov cestnih del.

2.1. Regulativni in metodološki okvir za določanje stroškov cestnih del sestavljajo normativni in metodološki dokumenti zveznih vladnih organov, ki so bili sprejeti v okviru njihove pristojnosti.
  Opredelitev popravila

V katerih primerih se lahko zahteva strokovno znanje o kakovosti gradnje in popravil.

Preverjanje kakovosti gradbenih in popravljalnih del je nujno v vseh konfliktnih situacijah med izvajalcem in stranko, če se bistvo spopadov na tak ali drugačen način nanaša na kakovost popravila ali gradnje. To pomeni, da je bilo delo opravljeno v načrtovanem obsegu, ocena ne sme biti presežena (ali presežena s soglasjem stranke), predmet je predložen na sodišču lastnika, ta pa ni zadovoljna z nečim. Stanje zahtevkov glede kakovosti je zelo različno. Tukaj je kratek seznam najpogostejših problemov, katerih rešitev je lahko imenovanje preizkusa kakovosti gradnje in popravil:
  Opredelitev popravila

Groba zaključna dela

V osnutku končnice so postavljene stene in stropi, talni estrihi, ometne površine, stenske mavčne plošče itd. Poleg tega je v tej fazi gradnje mogoče izvajati tudi talno ogrevanje, ogrevalne sisteme, električne napeljave, vgradnjo vrat in oken.
  Opredelitev popravila

Splošna gradbena dela

Splošno gradbeno delo vključuje zelo obsežen seznam del, ki se izvajajo na različnih stopnjah gradnje, obratovanja ali popravila zgradb in objektov. V gradbeništvu je običajno dodeliti delo na enega ali drugega znaka določeni kategoriji, kot so: projektiranje, popravila in gradbena dela, gradbena in montažna dela, zagon, itd. Za vsak tip gradbenih del so potrebni usposobljeni strokovnjaki. Splošna gradbena dela na splošno vključujejo: ničelni ciklus, gradnjo temeljev, namestitev nosilnih sten, predelnih sten in stropov ter vse vrste tako imenovanih "grobih del".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty