piątek, 30 marca 2018

Zahteve za ograje na strehi

  Zahteve za ograje na strehi

Zunanja streha in materiali, ki se uporabljajo v svoji opremi

Ime "raztegnjeno" takšno vrsto strešne kritine stavb, prejetih zaradi nenavadne konstrukcijske strehe, je sestavljena iz pobočij - letala, ki se nahajajo pod določenim naklonom (10 stopinj ali več). Obstajajo dve glavni vrsti oblikovnih rešitev za opremljanje strešne strehe:
  Zahteve za ograje na strehi

Elementi strešne ograje

Sama po sebi strešna ograja ni en sam monolitni sistem: ograja je sestavljena iz več strukturnih elementov. Celoten sklop strešne zaščite pogosto predstavlja naslednji sklop elementov:
  Zahteve za ograje na strehi

Vrste različnih strešnih konstrukcij

Pogosto opazimo močno razliko v strukturah več zgradb iste vrste. To je posledica dejstva, da se v gradbeni praksi uporabljajo sheme za ustvarjanje streh v dveh skupinah, ki so tudi razdeljene na več podskupin. V prvi skupini je mogoče pripisati ravno streho. Takšna streha praviloma ne povzroča nobenih posebnih težav pri konstrukciji obodnih elementov. Ograje ravne strehe je mogoče narediti dokaj hitro.
  Zahteve za ograje na strehi

Vrste strešnih ograj

Sestavljena kovinska ograja je najcenejša in najbolj dostopna možnost. Praviloma je pred montažo struktura prevlečena s posebnimi antikorozijskimi sredstvi, ki jih nato dodatno pritrdite s pršenjem v prahu. Najbolj zanesljiv material za izdelavo ograj je nerjavno jeklo zaradi svoje odpornosti na mehanske in kemične učinke. Obstajajo tudi pocinkane in bakrene ograje.

Višina pregradnih konstrukcij konstrukcij

V skladu z zahtevami GOST 25772-83 je višina ograj na strehi odvisna od višine stavbe. Na strehah s 30-metrskimi strukturami so nameščene strešne ograje višine več kot meter. Če je objekt še višji, se najmanjša raven višine konstrukcije dvigne na 120 cm. Na neizkoriščenih strehah je višina ograj višina 60 cm.
  Zahteve za ograje na strehi

Ograje za streho Metallprofil

Vsaka streha zahteva stalno nego in vzdrževanje. Zlasti v zimskem času, ko se pod pritiskom snega lahko obremenitev njegovega okvirja znatno poveča. Poleg tega čiščenje strehe, popravilo in enostavno spremljanje stanja celotne konstrukcije ni varno delo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty