poniedziałek, 26 marca 2018

Znak za ceste

  Znak za ceste

Dodatne plošče

Ker znamka 1.25 "Roadworks" sama nosi zelo malo pomena, jo pogosto dopolnjujejo informacijski znaki in drugi začasni prometni znaki. Najbolj značilne med ploščami so tiste, ki določajo razdaljo do začetka dela ceste (plošča 8.1.1) ali dolžino tega odseka (plošča 8.2.1).
  Znak za ceste

Presečen znak s kolesom ali kolesom

Prehodni znak s kolesom opozarja voznika, da bo v bližnji prihodnosti prečkal s kolesom ali kombinirano kolesno in pešpotsko pot zunaj križišča:
  Znak za ceste

Kdaj je pripravljen znak za ceste?

Znak, ki pripada skupini opozorilnih prometnih znakov, se uporablja pri opravljanju različnih del (popravila, preventiva, označevanje itd.) Na vozišču avtoceste, ceste, ceste z uporabo opreme in opreme, ki ovirajo vozila. Prisotnost delavcev, opreme, ograj v prometni stezi je vir nevarnosti in ogroža prometno varnost.
  Znak za ceste

Podpiši "Roadworks"

Znak opozori voznika o bližnjem popravljenem odseku ceste. Na tej spletni strani najdete specializirano opremo, delavce, ograje. Znak ima obliko trikotnika z rdečo konturo, znotraj katere je prikazan delavec.
  Znak za ceste

Predpis za voznike

Če voznik vidi kazalec 1.25, je dolžan zmanjšati hitrost premikanja in zelo natančno spremljati stanje na progi. Mimogrede, je treba upoštevati, da imajo zaposleni v službah za vzdrževanje cest v tem primeru ustrezno pravico urediti promet na določenem delu ceste. Delavci lahko kadarkoli prenehajo z gibanjem vozil ali kažejo na pot za obvoz.
  Znak za ceste

Kdaj je prikazan simbol "Road Works"?

Simbol, ki pripada skupini opozorilnih prometnih znakov, se uporablja pri izvedbi različnih del (vzdrževanje, preventivno, označevanje itd.) Na vozišču avtoceste, ceste, ceste z uporabo opreme in tehnologije, kar je ovira za vozila. Prisotnost delavcev, opreme, ograj v prometnem pasu je vir nevarnosti in ogroža varnost gibanja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty