niedziela, 29 lipca 2018

Izračun osnovne plošče

  Izračun osnovne plošče

Kaj je treba upoštevati pri izračunu osnovne plošče

Izračun temeljne plošče bo pomagal varovati pred razčlenitvijo in zagotoviti moč baze. Podstavek plošče naprave zahteva pravilen izračun, da bi ugotovili znamko in razred betona, količino ojačitve znotraj plošče. Pri oblikovanju stavbe so na plošči podprti bodisi stebri ali stene. Zato so izračuni posamezni za vsak posamezen predmet.
  Izračun osnovne plošče

Zakaj meriti debelino plošče temelj

Vse navedene izračune je treba izvesti v skladu z normami ustreznih SNiP in GOST. Poznavanje, katere debeline plošče je najbolj primerna za zgradbo, ki je zgrajena, ni mogoče le zagotoviti trdne temelje za stavbo v gradnji, temveč tudi določiti količino materialov, potrebnih za njeno polaganje.
  Izračun osnovne plošče

Izračun osnovne plošče na nosilni podlagi tal

Po osnovnih osnovnih dimenzijah temeljev se pojavi potreba po izračunu strukture nosilnosti tal. Namen tega dogodka je oceniti sposobnost tleh, ki je podlaga, da prenese pritisk na njeno zgradbo skupaj z osnovo in drugimi obremenitvami.

Naprava za osnovo

Najprej je treba pozornost posvetiti visokokakovostni hidroizolaciji. To bo ščititi temelje in s tem celotno strukturo pred uničenjem, preprečiti nastanek vlažnosti, gliv in plesni v prostorih. Raznolikost hidroizolacijskih materialov je ogromna - obstaja valjana, škropljena, prevlečena.
  Izračun osnovne plošče

Štetje števila materialov

Podroben opis gradnje monolitne ali kompozitne temeljne strukture je na voljo v članku o tehnologiji temeljev plošče in njegovi strukturi. Zato takoj začnemo izračunati materiale.
  Izračun osnovne plošče

Določite izvorne podatke

Najprej je treba izračunati maso prihodnje gradnje. To bo zahtevalo, če ne bo polnopravni projekt, nato pa vsaj skico s tiskanimi dimenzijami in možnostmi za materiale. Sama plošča sama, kljub svoji veliki težnosti, ni mogoče upoštevati, če leži na peskovniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty