piątek, 3 sierpnia 2018

Vodoravno vrtalno vrtanje

  Vodoravno vrtalno vrtanje

Koristi vodoravnega vrtanja

Metoda HDD, ki jo je leta 1971 ustanovil ameriški inženir Martin Cherrington (Martin Cherrington), se še danes razvija in izboljšuje.
  Vodoravno vrtalno vrtanje

Vodoravno vrtalno vrtanje in njegovo bistvo

Če pojasnimo, kakšno vodoravno usmerjeno vrtanje je, potem je lažje reči, da je to vrtanje podzemnih vodnjakov z naknadnim zaostritvijo komunikacij v njih, ne da bi kopali jarke. Uporaba posebne namestitve vam omogoča, da vrtate del zemlje različnih gostote in trdote, ne da bi poškodovali zgornji sloj pločnika ali tla do 300 metrov.
  Vodoravno vrtalno vrtanje

Izbira pravega horizontalnega vrtanja

Izbira se običajno opravi v fazi načrtovanja ali gradnje. Kljub temu se zgodi tudi, da (precej pogosto) vrsto polaganja cevi, ki so ga postavili oblikovalci, na gradbišču zamenja še ena. Razlogi so lahko drugačni: pomanjkanje denarja, spremembe okoliščin in tako naprej.
  Vodoravno vrtalno vrtanje

Horizontalne metode vrtanja

Trenutno se je zaradi močnega razvoja brezpletnih tehnologij pojavilo več trendov v metodi HDD. Na splošno se jih lahko klasificira s parametri, kot so nadzor, metode HDD z ohišja cevi in ​​brez njih, zardevanje vrtanje, microtunnelling.
  Vodoravno vrtalno vrtanje

Sestava mešanice bentonita

Tveganje, ko se proizvodna cev lahko zatakne, se poveča z ostrimi krivinami ali napačno konsistenco bentonita. Cev v mešanici bentonita mora biti v plavajočem stanju, potem je trenje minimalno.
  Vodoravno vrtalno vrtanje

HDD tehnologija v naftni industriji

Glede na tehnologijo je za vrtanje vodoravnih vrtin potrebno geološko raziskovanje sestave tal in določitev pojava rezervoarja. Po tem morate izvesti izbor orodij za vrtanje in montažo modulov vrtalne naprave. Izvede se vodoravno usmerjeno vrtanje pilotne vrtine z manjšim premerom izvrtine vzdolž vnaprej določene poti. S pomočjo posebnih lokacijskih naprav določajo položaj glave v šivih in utrjujejo pot v skladu s projektom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty