piątek, 3 sierpnia 2018

Opečni zidni omet z cementno malto

  Opečni zidni omet z cementno malto

Malter za mavčne stene: proporcije

Poglejmo, kako narediti malto in kakšen pes je potreben za omet. Najboljša za peskanje kariernega peska. Priporočljivo je, da pesek presejemo skozi majhno mrežo (iz postelje lahko uporabite oklopno mrežo). Ko boste izvedli to operacijo, boste odrezali velike kamenčke in kosov gline, ki bi vas med ometom lahko preprečili.
  Opečni zidni omet z cementno malto

Sestave za mavčne stene ↑

V skoraj pozabljeni preteklosti so bili sestavni deli za izdelavo mavčnih mešanic pesek in cementno vezivo. Zdaj obstaja masa že pripravljenih sestav, katerih formule so obogatene z različnimi modifikacijskimi aditivi. Te komponente vplivajo na plastičnost, adhezijo, stopnjo strjevanja, sposobnost zamrzovanja pri določeni temperaturi. Zahvaljujoč uvajanju modifikatorja omet je primeren za razredčenje in nanašanje. Samo stroški pripravljenih mešanic ometov niso vsi, ki želijo kupiti. Zato podpirajo proračunske sheme popravila in dekoracije raje praktične, poceni cementne kompozicije in najbolj priljubljeni sadni mavec.
  Opečni zidni omet z cementno malto

Priprava raztopine

Ko so stene v celoti pripravljene za omet, so nameščene ojačitvene mreže in / ali svetilke, lahko naredite malto. Lažje je kupiti suhe mešanice za omet na osnovi cementa, vendar z majhno količino dela je ceneje delati sami. Tehnologija priprave sestavka je preprosta;
  Opečni zidni omet z cementno malto

Kako prilagoditi trdnost cementnih malt.

V isti znamki porabe cementa se lahko razlikujejo. Zato preprosto razmerje veziva in polnila ni objektivni pokazatelj moči ometa.
  Opečni zidni omet z cementno malto

Faze dela

Na začetku čarovnik izvaja namestitev mavčnih mrež. S tem je mogoče trdno pritrditi cementno-pesceno malto in jo izogibati. Po tem namestitev svetilnikov na stenah. Kot čarovnik za svetilnike:

NEPOSREDNO O PLASTERU

Pripravljena cementna malta se vrže na površino z lopatico ali loncem od spodaj navzgor. Potrebno je opazovati kot 45 stopinj, nato pa se raztopina ne razprši v različnih smereh. Vrzite na votlo enačbo mešanice z nameščenimi svetilniki. Šele potem morate nadaljevati na naslednjo stopnjo dela - izravnavo površine.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty