środa, 1 sierpnia 2018

Zunanja zidarska dela

  Zunanja zidarska dela

Nosilna stena v troslojni zidovi

Nosilna stena je običajno narejena iz opek, betonskih blokov z vibriranjem, betonskih blokov betonskih ali betonskih betonskih betonskih plošč z gostoto 700 kg / m3 ali več. Debelina stene je 180-640 mm.
  Zunanja zidarska dela

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Zunanja zidarska dela

Soočanje z zidanimi zidovi

Zunanja plast keramičnih, silikatnih in drugih kosov izdelkov na površini sten se imenuje podloga. Najpogosteje se obloga izvede istočasno s polaganjem. Če so obrnjene in navadne opeke iste višine uporabljene za zidanje, se opeka izvaja na običajen način z uporabo obrnjene opeke v zunanjem robu. Če so obrnjeni in zidani v višini različnih opek in kamnov, obstajajo tri osnovne vrste zidakov.
  Zunanja zidarska dela

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Zunanja zidarska dela

Orodja in napeljave

Pogosto se proizvodnja zidarskega dela opravi ročno. Da bi bilo delo čimbolj udobno in udobno, pa tudi doseči zahtevano kakovost, je treba uporabiti naslednja orodja in naprave:
  Zunanja zidarska dela

Zidarski sistem

Opečni maskirni sistem je vrstni red, v katerem so kamni nameščeni drug proti drugemu. Zaščitni sistem ni vedno ustrezno pozoren.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty