sobota, 4 sierpnia 2018

Zidarstvo naredi sami

  Zidarstvo naredi sami

Uporaba lahkih konstrukcij

Polaganje lahkih sten se uporablja za zmanjšanje porabe opeke in zmanjšanje mase zidov. Zidarstvo je lahko sestavljeno iz dveh paralelnih žličk z zavojem v 3-5 vrsticah, včasih več.
  Zidarstvo naredi sami

Zidna zidarska tehnologija

Kateri koli način zidanja s svojimi rokami je bil izbran, je še vedno, po nekaj linij, ki jih je treba povezati. Zahvaljujoč spoju, šiv postane veliko bolj zanesljiv in gosti. V neposredni odvisnosti od uporabljenega orodja lahko šivi dobijo natančno podobo, ki je potrebna.
  Zidarstvo naredi sami

Zidarstvo s svojimi rokami - kje začeti

Mnogi bodo odgovorili, da se opeka začne v prvi vrsti. Na nek način so prav, toda v resnici začetek vsega je hidroizolacija osnove sten - strešni material je položen na temelj. To se naredi, da bi izolirali opeko pred učinki vlage v tleh - brez nje bo absorbirala vodo in propadla med zmrzali. Prva vrstica opeke je postavljena na vodoodpornost, in ne smete skrbeti, da stene hiše ne bodo tesno povezane z osnovo. Velike opečne stene bodo trdno in varno stojale brez tega.
  Zidarstvo naredi sami

Prva faza: označevanje in faktura

Za delo uporabite končne ali zagonske kiti. Če površina potrebuje pesek, ki razlikuje začetni kiti, je bolje, da ga vzamete. Ta rešitev je primernejša za posnemanje, kljub temu, da bo tekstura dodatno ustvarjena. Če želite prikazati opečateno opeko, vzemite končno kiti, ki zagotavlja popolnoma gladko površino.
  Zidarstvo naredi sami

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Zidarstvo naredi sami

Osnovna pravila za izvedbo zidarstva

Da bi opeka v celoti rešila naloge, ki so ji dodeljene, je zaželeno, da se v procesu izdelave držijo osnovnih zahtev.

1 komentarz:

Popularne posty