niedziela, 29 lipca 2018

Opeka ali betonska osnova

  Opeka ali betonska osnova

Določitev in vrste nog

Podstavek je kletna površina, ki se dvigne nad površino tal. Glavna naloga cokla je enakomerno porazdeliti pritisk stavbe na tla zaradi večje trajnosti.

Kako narediti osnovo na traku?

Zdaj, ko veste, zakaj je osnova zgrajena, je čas, da ugotovimo, kaj je najbolje zgraditi na temeljih različnih vrst. Tako je med gradnjo na trakovnem temelju lahko klet hiše iz opečnega, monolitnega in betonskega ohišja.
  Opeka ali betonska osnova

Materiali za osnove

Podstavek stavbe je lahko zgrajen v opeko ali betonu. Odločitev o tem, kateri material je treba izbrati, se izvede na podlagi predhodnih izračunov. Začetek analize je treba upoštevati naslednje dejavnike:
  Opeka ali betonska osnova

Kaj izbrati: podlago iz betona ali opeke?

To vprašanje je treba obravnavati v dveh vidikih - stroškov dela in zapletenosti dela. V tem primeru morate takoj rezervirati - izraz "opeka" pomeni določeno vrsto gradbenega materiala. Kot veste, je opeka lahko: silikatna, klinker, obrnjena, ognjevarna in keramična ("rdeča"). Slednji je lahek (s prečnimi luknjami v telesu) in polno telo.

4. Kako shraniti opečno klet, če je gradnja hiše začasno ustavljena?

Če gradite hišo ne za eno obdobje gradnje in zaradi pomanjkanja sredstev ali hladnega vremena, ste prisiljeni prekiniti gradnjo v fazi pripravljenosti opečne baze, morate poskrbeti za njegovo varnost.

Brick trak temelj

Pogosto pri izbiri osnove za določeno strukturo, zaradi nezadostne zanesljivosti ni upoštevana opečna podlaga vrste traku. Vedno smo se morali lotiti takšne zamere. Razlog za to je, da se, v skušnjavi preprostosti zasnove, razvijalec včasih ne trudi z izračuni in skladnostjo s pravili za gradnjo osnove - na primer, hidroizolacijsko napravo. Toda zanesljivost fundacije sestavljajo tri komponente - natančen izračun, kompetentna izvedba dela in kakovost materialov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty