poniedziałek, 20 sierpnia 2018

Fundamentalna monolitna debelina plošče

  Fundamentalna monolitna debelina plošče

Zakaj meriti debelino plošče temelj

Vse navedene izračune je treba izvesti v skladu z normami ustreznih SNiP in GOST. Poznavanje, katere debeline plošče je najbolj primerna za zgradbo, ki je zgrajena, ni mogoče le zagotoviti trdne temelje za stavbo v gradnji, temveč tudi določiti količino materialov, potrebnih za njeno polaganje.
  Fundamentalna monolitna debelina plošče

"Vzglavnik" pod osnovo

Ne pozabite, da je poleg takšnega parametra, kot je debelina traku temelj, potrebno izračunati debelino in blazino pod njim. V tem primeru je vse odvisno tudi od vrste prsti. Če se peščena tla, kot veste, ne spremenijo, potem ste lahko prepričani o zanesljivosti temeljev, vendar je na zemeljski površini vse veliko bolj zapleteno.
  Fundamentalna monolitna debelina plošče

Značilnosti uporabe osnove plošč

Osnova plošče je monolitna plošča z ojačitvijo, ki je postavljena na debelo, od 10 do 30 cm, plast peska ali ruševin. Hkrati je treba peščeno blazino dobro zalepiti. Ojačane betonske plošče so lahko v tleh nekoliko pokopane ali se nahajajo na površini. V obeh primerih standardna debelina osnove običajno ne presega 40 cm.
  Fundamentalna monolitna debelina plošče

Okrepitev in okrepitev temeljev plošče

Za monolitno kletno ploščo primerne armature. Debelina palic od 12 mm, uporabimo običajno pletenje ojačitve z jekleno žico, kateri koli razred ojačitve je primeren. Električno varjenje je mogoče uporabiti, v tem primeru mora biti razred armiranja namenjen za varjenje.

Naprava za osnovo

Najprej je treba pozornost posvetiti visokokakovostni hidroizolaciji. To bo ščititi temelje in s tem celotno strukturo pred uničenjem, preprečiti nastanek vlažnosti, gliv in plesni v prostorih. Raznolikost hidroizolacijskih materialov je ogromna - obstaja valjana, škropljena, prevlečena.
  Fundamentalna monolitna debelina plošče

Prednosti osnove plošče

Veliko območje in prisotnost prostorske ojačitve lahko bistveno zmanjšata tlak temeljev na tleh (do 0,1 kg / cm2) in prenese izmenične obremenitve, ki nastanejo zaradi različnih premikov tal. Ker je ploščic temelj nahaja pod celotno površino stavbe, je njegova uporaba bolj upravičena pri gradnji objektov sorazmerno majhne velikosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty