sobota, 25 sierpnia 2018

Monolitna hiša

  Monolitna hiša

Prednosti monolitne hiše

Značilnosti konstrukcije okvirne hiše z monolitno podlago določajo številne prednosti. Poudarjajo pozitivne lastnosti in značilnosti stavbe, med katerimi je treba poudariti:
  Monolitna hiša

Pogled od razvijalca

Razvijalec v monolitni konstrukciji privlači:
  • hitra gradnja stavbe;
  • seizmična odpornost stavbe;
  • brez krčenja;
  • večja življenjska doba (po nekaterih podatkih - do 300 let);
  • neomejeno število nadstropij stavbe, kar omogoča čim večjo uporabo ozemlja, namenjenega za razvoj;
  • veliko možnosti pri izbiri arhitekturnih oblik, ki omogočajo harmonično vstop v stavbo v skoraj vseh mestnih ali naravnih krajinah;
  • relativno enostaven postopek namestitve in majhna količina rabljene opreme.

Hiše so monolitne, plošče, opeke, blok. Kaj je bolje izbrati?

Danes ima stanovanjski trg monolitne, opečne, panelne in mešane hiše. Pri izbiri stanovanja mora kupec upoštevati ne le lokacijo hiše, površino, tla in postavitev stanovanja, temveč tudi razumeti, kje je panel, kjer je monolit, kaj je bolje in zakaj. Razmislite o vseh modelih.
  Monolitna hiša

Prihranki pri storitvah

Energetsko učinkoviti domovi so v povprečju 50-70% cenejši za vzdrževanje od tradicionalnih. Kaj vsebuje ta številka? Dobra izolacija zunanjih sten, stropov in streh, odsotnost hladnih mostov, uporaba energetsko varčnih plastičnih oken in vrat, uporaba nizkotemperaturnega ogrevanja, sodobnih dovodnih in izpušnih prezračevalnih sistemov z rekuperacijo toplote.
  Monolitna hiša

Kako zgraditi monolitno hišo?

Začeti graditi monolitno hišo arbolita ni precej drugačna od drugih zgradb. Najprej morate postaviti temelje. Moč temeljev je treba izračunati na podlagi ocenjene teže prihodnje hiše.
  Monolitna hiša

Pregledi monolitnih hiš

Vsak, ki samostojno gradi hišo, skrbno pretehta vse prednosti in slabosti vrste gradnje, na kateri želi ostati. Enako je treba storiti v pripravi na gradnjo hiše na monolitni tehnologiji. V večini primerov so pregledi monolitnih domov pozitivni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty