wtorek, 21 sierpnia 2018

Ohišje dimnika

  Ohišje dimnika

Zaključek dimnikov

Okoli dimnika okoli celotnega perimetra, na mestu izhoda cevi na strehi, je postavljen dvoslojni zaščitni predpasnik. Prvi sloj je izdelan pod streho, druga pa na vrhu prevleke.
  Ohišje dimnika

Soočanje z dimnikom in materiali za to

Zaključna dela izpušnega sistema se izvajajo pred polaganjem strehe, s čimer se izognemo poškodbam ali kontaminaciji. Za pravilno izbiro obstaja dovolj možnosti obloge. Običajno je konča na strehi cevi za dimnike odvisna od materiala, iz katerega je izdelana konstrukcija.
  Ohišje dimnika

Dimnik. Načini soočanja

Natančneje, s katerimi se soočajo dimnik, so njegove metode precej raznolike. Izbira je odvisna od tega, kateri material ste vzeli za dimnik naprave.
  Ohišje dimnika

Način dela: omet

  • Pred tem je na cevi pritrjena armaturna mreža in v razmerju 3: 1: 2 pripravimo ometno malto, ki jo sestavljamo iz žlindre, cementa, apna in vode. Količina vode se izbere neodvisno. Raztopina mora biti dobro nameščena na pripravljenem podstavku, ne izsušuje in ne pade iz njega.
  • Po vseh pripravkih na armaturno mrežo uporabite prvi sloj raztopine, debeline 2-3 cm.
Svet.
  Ohišje dimnika

Vrste dimnikov in njihove značilnosti

Cevi za peči so lahko nameščene - počivajo na masivu peči sami, radikalni imajo svoj temelj in so nameščeni na zidu v stenah hiše. Najpogosteje so peči opremljene z vgrajenimi cevmi. Najbolje je, da so dimniki blizu notranjih sten hiše. Vgradnja na zunanjih stenah je možna, v tem primeru pa bo ogrevanje prostora veliko slabše. Na začetku so bili dimniki izdelani iz opeke, zdaj pa za njihovo izdelavo uporabljajo tudi druge materiale.

Lokacija dimnika

Sprva je določil kraj izhoda dimnika s strehe kovine. Ni priporočljivo namestiti dimne cevi na koncu dimnika, ker ni možnosti za izvedbo popolne hidroizolacije. V zimskem času imajo ti kraji največji snežni pokrov, ki lahko privede do poškodb na križišču dimnika do kovinske plošče in uhajanja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty