niedziela, 19 sierpnia 2018

Betonska tehnologija

  Betonska tehnologija

Betoniranje tehnologije posameznih konstrukcij

Metode za polaganje betonske mešanice so izbrane glede na vrsto strukture, njeno lokacijo, podnebne razmere itd. Temelji in nizi se lahko betonirajo z raztovarjanjem mešanice neposredno v opažu ali s pomočjo vibracijskega utora betonskih črpalk, betonskih tlakovcev in žerjavov s pomočjo žerjavov (sl.24).
  Betonska tehnologija

5. VGRADNJA LESNIH KONSTRUKCIJ

5.1. Sprejem lesenih konstrukcij je treba opraviti v skladu z zahtevami iz. 1 in 5. Pri sprejemu lepljenih lesenih konstrukcij je treba upoštevati tudi zahteve GOST 20850-84.
  Betonska tehnologija

Naprava za visoko kakovostne sklepe

Da bi zagotovili nastanek hermetičnih spojev med gradnjo stene, temeljev ali plošče, je treba izvesti betoniranje ob upoštevanju tehnoloških značilnosti cementne malte.
  Betonska tehnologija

Hladni šiv in značilnosti njegove naprave ↑

Obstajajo načini za gradnjo armiranobetonskih konstrukcij brez uporabe hladne (ali delujoče) skupne tehnologije, vendar le, če monolit ni velik, po drugi strani pa lahko zgradimo v kratkem času. Obsežnejše delo se izvaja v več pristopih, kar vpliva na celovitost stavbe ali strukture. Kako se to dejansko zgodi, razmišljamo podrobneje.

c. Prelomi pri betoniranju

Med uporabo vzpenjanja ne smejo presegati 8 minut pri uporabi vibratorjev in 10 minut pri ročnem stiskanju betonske mešanice. Hitrost dviganja opažev pri zunanji temperaturi +15, + 20 ° C in uporaba Portland cementa M 500 doseže 150-200 mm na uro.
  Betonska tehnologija

Lesena oplata za stene, strop in fundacije

Najbolj priljubljena opažev za stene, tla in temelje - les. Glavna letala takšnih oplaščenj so izdelana iz lesenih ščetk različnih dimenzij. Leseni palici se uporabljajo kot ležaji in pritrdilni elementi. Elementi takšnih opažev so pritrjeni z žičnimi zvitki, kravatami in podstavki. Opažne tla, tramove in loke podpira okrogli les. Ker se oplaščenje nanaša na stacionarno, večina njenih elementov ni mogoče ponovno uporabiti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty