piątek, 16 lutego 2018

Pritličje monolitna tla

  Pritličje monolitna tla

Oblikovanje traku

Trak je armirani betonski trak vzdolž oboda prihodnje strukture. Trak se položi pod vse zunanje stene z enakim prečnim prerezom po celotnem obodu.
  Pritličje monolitna tla

Tla nad tlemi s suhim ekstrudiranim estrijem

V tleh na tleh kot zgornji nosilni sloj, namesto betonskega estriha, je v nekaterih primerih koristno izdelati suho ekstrudirano estrijo iz listov iz mavčnih vlaken, iz plošč iz vodoodpornih vezanega lesa, kot tudi iz talnih elementov tovarniške pripravljenosti različnih proizvajalcev.
  Pritličje monolitna tla

Vrste tal na tleh ↑

Glede na namen prostora in podnebnih značilnosti so urejeni monolitni (betonski) tla ali tla s podzemno železnico. Dizajn značilnosti monolitnih tal je idealna za ureditev terase, verande, garaže ali kleti, in pod zemljo so bolje primerne za stanovanjske prostore. Naprava monolitnega dna je večplastna. Razmislite o zaporedju plasti (od spodaj navzgor).
  Pritličje monolitna tla

Monolitne talne plošče

Težje je namestiti betonske plošče med tla ali nad kletjo z lastnimi rokami kot pa namestiti gotove plošče, toda monolitne konstrukcije imajo številne prednosti tako glede plošč kot gred. Na primer, za postavitev plošč, potrebujete posebno tehniko, katere najem bo drag. Poleg tega obstajajo tudi šivi med ploščami, kar zmanjšuje njihove izolacijske lastnosti, zapiranje vrzeli pa zahteva dodatno vlaganje časa in denarja.
  Pritličje monolitna tla

Glavne faze naprave ploščo temelj za hišo 7x8 m

1. Izkopavamo jamo s globino 75 cm. Dimenzije morajo biti na vsaki strani večje glede na vrednost globine zamrzovanja tal v vašem območju.
  Pritličje monolitna tla

Prednosti osnove plošče

Veliko območje in prisotnost prostorske ojačitve lahko bistveno zmanjšata tlak temeljev na tleh (do 0,1 kg / cm2) in prenese izmenične obremenitve, ki nastanejo zaradi različnih premikov tal. Ker je ploščic temelj nahaja pod celotno površino stavbe, je njegova uporaba bolj upravičena pri gradnji objektov sorazmerno majhne velikosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty