piątek, 20 lipca 2018

Okrepitev Tie Bottom

  Okrepitev Tie Bottom

4. OSNOVNE DOLOČBE

4.1. Zasnova tal je treba izvesti ob upoštevanju operativnih učinkov na njih, posebnih zahtev (brez natančnosti, antistatične, brez prahu, absorpcije toplote, zvočne izolacijske sposobnosti, spolzke) ter podnebnih razmer na gradbišču.
  Okrepitev Tie Bottom

Kateri so vzroki za razpoke v estrihu

Za razliko od sadre, beton sčasoma poravna. Zato se lahko v krajih namestitve svetilnikov, nepravilnosti temeljev in spojev s stenami pojavijo razpoke, ne glede na to, ali nam je všeč ali ne. Tudi na mešanicah cementa in ometa nastanejo konflikti, ker se med postopkom sušenja močno razlikujejo glede konsistence, adhezije in stopnje širjenja.
  Okrepitev Tie Bottom

2. PRIPRAVA OSNOV ZA PODEŽE

2.1. Temelj je treba načrtovati v skladu z znamkami ali profilom, predvidenim v projektu. Tla, ki se vlijejo med načrtovanjem, morajo biti izravnana in kompaktirana v skladu z zahtevami glave SNiP 3.02.01-87 "Zemeljska dela, fundacije in fundacije". Priporočeni sestavi zmesi tal so podani v tabeli. 13 Priloge 1 Priporočila.
  Okrepitev Tie Bottom

Metoda 1: okvirna (monolitna) ojačitev

Ojačevalni okvir je mogoče zgraditi neposredno na mestu, pri tem pa uporabiti opremo. V konstrukciji se uporabljajo okovja velikosti od 6 do 40 mm, odvisno od konstrukcijskih zahtev in zahtevane moči. V zasebni gradnji so najpogosteje uporabljali opremo s premerom 10 mm in 20 mm.
  Okrepitev Tie Bottom

Cementno-peskovita estriha

Cementno-peskovita estriha se uporablja za niveliranje tal za naknadno polaganje zaključnih premazov, izboljšanje toplotne in zvočne izolacije zgradb, skrivanje komunikacijskih sistemov in cevovodov.
  Okrepitev Tie Bottom

Okrepitev (krepitev) talnega estriha

Sodobni apartmaji, pa tudi stari, se redko ponašajo z ravno podlago tla, zato se prej ali slej pojavlja vprašanje o popravilu tal. Za izdelavo novega ravnega dna se uporablja postopek, kot je talni estrih.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty