wtorek, 17 lipca 2018

Okrasni stebri v stanovanju

  Okrasni stebri v stanovanju

Dekorativni element zgodovinske notranjosti ↑

Palača stil pri oblikovanju luksuznih apartmajev, nikoli ne izgubi ustreznosti. Stoletja so minila, vendar so se tradicije iz preteklosti ohranjale na področjih oblikovanja:
  Okrasni stebri v stanovanju

V kateri notranjosti so uporabljeni stolpci?

Ni težko uganiti, da se stolpi uporabljajo v tistih hišah, ki so podobne gradom in palačam in so izdelane v luksuznem kraljevskem slogu. Šele nato bodo stolpci videti veličastni, slovesni in ponosni, dom pa bo prevzel podobo klasične lepote. Vendar pa se v sodobnih notranjih prostorih uporabljajo tudi stolpi, saj zdaj obstaja velika raznolikost pri izbiri njihovih oblik, velikosti in materialov.
  Okrasni stebri v stanovanju

Kaj naredi stolpce za notranjost danes

Klasični stebri iz masivnega kamna ali marmorja so v sodobni notranjosti manj pogosti, predvsem zato, ker zaradi visokih stroškov in visoke teže surovin naredijo takšen dekorativni element dolgo časa in lastniku stane precej peni. Vendar pa so marmorne stebre še vedno najbolj moden in eleganten poudarek v notranjosti.
  Okrasni stebri v stanovanju

Zakaj stebri v stanovanjih

V stanovanjih, ki imajo manj možnosti, da se pohvali z veliko površino, stolpci niso tako pogosti. V opečnih monolitnih novih stavbah nekatere postavitve omogočajo podporne stebre (natančneje, stebre - pravokotne stebre) namesto podpornih sten. Tudi stebri lahko postanejo ozke pregrade, ki se pojavijo med rušenjem dela stene, če ZTI ne daje dovoljenja za popolno rušenje.
  Okrasni stebri v stanovanju

Okrogla stebra

Obloga okrogle kolone ni enostavna. Za to je potrebno izmeriti obseg in rezati mavčne plošče po velikosti. Zdaj se merijo segmenti profila, ki so upognjeni v krog. Prenesejo se po manjših robovih rezanega lista z obeh strani. Par točke povezujejo med seboj profil in nož naredi razrez na vse dolžine. Karton je vrezan in narejen je majhen upad v ometu.
  Okrasni stebri v stanovanju

Kaj so pilastri?

Pilaster je lahko izdelan iz različnih materialov. Prej so bili priljubljeni stebri marmorja in granita, kar je potrdilo dober okus lastnika in njegovega visokega finančnega položaja. Potem so jih zamenjali bolj dostopni in praktični izdelki iz mavca. Z mavca je mogoče oblikovati element kakršne koli oblike, da bi uredili dekor v obliki vinske trte, cvetov ali letakov. Mavec je trajen in ognjevaren material, vendar je kot marmor precej težek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty