czwartek, 19 lipca 2018

Lažni strop iz PVC plošč sami

  Lažni strop iz PVC plošč sami

Lastnosti plastičnih plošč

Preden začnemo navajati tehnične in druge značilnosti tega gradiva, lahko varno rečemo, da je njena glavna značilnost hitra, brez napora in privabiti najeto delovno silo, da bi ustvarili čudovito, praktično površino kot samostojno.
  Lažni strop iz PVC plošč sami

Kaj je in kako izgleda

Vsi stropi tega načrta so struktura, sestavljena iz dveh glavnih delov. Prvič, osnova je sestavljena - okvir, in na njej so pritrjene dekorativne plošče. Videz stropa določa vzorec, ki se uporablja na sprednji strani letvic. Izbira barv je precej velika. Običajno so navadne plošče in zapletene risbe. Izberete lahko prevleko, ki posnema naravne površine, kot so les ali marmor.
  Lažni strop iz PVC plošč sami

Pripravljalna faza za vgradnjo PVC plošč.

Pripravljalna faza bo obsegala pripravo strukture za pritrjevanje plastičnih plošč iz kovinskih profilov. (Posamezne plošče lahko pritrdite na okvir lesenih letvic.) Označite delovni prostor: določite in narišite vodoravno črto okoli oboda prostora. Spustimo se s stropa 5-10 cm, upoštevajoč vgradnjo električnih napeljav in svetil. Z ravnovesjem smo najprej obrisali robove na vogalih in z uporabo slikarskega vrvice narisali črto, ki bo določala višino stropa.
  Lažni strop iz PVC plošč sami

Prednosti in slabosti stropov in PVC plošč

Lažni stropi lahko popolnoma spremenijo sobo. Enostavno in praktično oblikovanje izgleda zelo estetsko prijetno in plemenito. Primeren je za pisarne in zasebne nepremičnine. Zahvaljujoč uporabi vgrajenih reflektorjev, LED osvetlitve in sodobnih prižemnih luči, se soba ponaša z vidnim videzom. Če primerjamo spuščene stropne plošče iz PVC s stretchom ali iz suhih zidov, lahko razlikujemo številne prednosti.

Izračun PVC plošč, PVC profilov in pritrdilnih elementov pri zaključku stropa

Pri izračunu plastičnih PVC plošč je potrebno izračunati površino stropa (z množenjem dolžin njenih strani). Nastalo število je treba razdeliti na območje ene PVC plošče (ti podatki so navedeni na embalaži plošč). Na prejeto številko, strokovnjaki priporočajo dodajanje 19-15% za kosi, zaokroževanje do večje okroglo število.
  Lažni strop iz PVC plošč sami

Materiali in orodja:

  • PVC plošče - 14 kosov
  • plastični v obliki črke U ali stropni podstavek
  • lesene palice 5 cm za zaboje
  • samorezni vijaki
  • vrtalnik, žaga, pohištveni spenjalnik

Montaža PVC plošč

1. Gajba. Paneli bodo pritrjeni na lesene palice, zato jih najprej vrtamo do stropa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty