poniedziałek, 16 lipca 2018

Streha in fasada koče

  Streha in fasada koče

5. Značilnosti različnih barv za streho ↑

Že dolgo je znano, da so nekatere barve sposobne raztrgati čudovite oblike človeškega telesa, nekatere pa, nasprotno, oblike večje. Ti triki in triki se zelo pogosto uporabljajo na sodoben način. Na enak način se lahko uporablja tudi na strehi. Nekatere barve lahko na strehi skrivajo nekaj napak in neenakosti, nekateri pa lahko okrasijo staro in mračno streho, ki v njej diha novo življenje.
  Streha in fasada koče

Izbira barv za fasado hiše in strehe

Izbira barv za celotno stavbo je odvisna od številnih dejavnikov. Najprej pa naloga, ki jo graditelj želi doseči z dekoriranjem hiše. Ali to želijo vstopiti v stavbo v okoliško pokrajino in splošni ansambel okoliških stavb, ali pa je rešitev problema toplote, insolacije in v končni fazi trajnosti barvnega dizajna.
  Streha in fasada koče

Hiša z ravno streho ↑

Uporaba strogo vodoravne strukture za gradnjo strehe je posledica duha časa. Športno igrišče, bazen, rastlinjak, terasa - na strehi lahko uredite prostor za dušo, če vnaprej skrbite za primerno obliko gradnje.
  Streha in fasada koče

Glavni dejavniki, ki določajo barvno rešitev strehe in fasade

1. Lokacija hiše in okoliške pokrajine. Hiše na severnih območjih so praviloma izdelane s strehom temnejših barv. Temna streha močneje segreje kot svetloba.

Kovinska streha

Strešna kovina ima relativno majhno težo, je primerna za vse podnebne razmere, ima cenovno ugoden strošek, ki je hitro in enostavno nameščen na strehah katere koli zahtevnosti. To je odlična alternativa naravnim strešnikom in drugim strešnim materialom.
  Streha in fasada koče

Vrste strešnih materialov

Ondulin. Ta pločevina valovite oblike je izdelana iz celuloze in impregnirana z bituminoznim polimernim sestavkom. Njena življenjska doba je več kot 15 let. Odlikuje ga čistoča okolja in enostavnost polaganja strehe pri gradnji lesene strehe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty