wtorek, 17 lipca 2018

Lesena tla v zasebni hiši

  Lesena tla v zasebni hiši

Kako narediti lesena tla na delovnih mestih

V starih knjigah in regulativnih dokumentih o gradbeništvu najdete talne konstrukcije na delovnih mestih z uporabo NE učinkovite toplotnoizolacijske snovi.

Naprava v pritličnem nadstropju

Ta način urejanja tal v zasebni hiši, kjer ni kleti, velja za najpreprostejši v smislu zmogljivosti in poceni v smislu materialnih stroškov. V tem primeru sta dve glavni možnosti:
  Lesena tla v zasebni hiši

↑ Postavitev tal in izbira lesa

Tla v leseni hiši v prvem nadstropju so položena na tla in so sestavljena iz naslednjih elementov: hlodi, dna, hidro in toplotna izolacija, talne obloge in talne obloge. Namestite celotno konstrukcijo na nosilce ali podporne stebre iz opeke ali betona. Med tlemi in tlemi je podzemno, ki je temeljito prezračeno za ohranjanje lesa v optimalnem stanju in ustvarja mikroklimo prvega nadstropja.
  Lesena tla v zasebni hiši

Kako je tla lesene hiše ↑

Struktura, ki se nahaja med podnožjem in končnim podom, se imenuje pod ali črna tla. Zasnova podlage je lahko drugačna, v vsakem primeru pa je kombinacija istih sestavnih elementov:
  Lesena tla v zasebni hiši

Kako začeti tla?

Visokokakovostna tla so povsem ravna površina, ki se pripravlja v prvi fazi dela in se izvaja le enkrat. Potem lahko spremenite vrsto pokritosti, če zahteva novo popravilo in spremenite slog notranjosti. Najprej se določi enakomernost tal. Za to uporabite raven gradnje: laser ali mehurček. Ko betonska površina pade na 2 cm, se uporabi samo-nivojska mešanica. V primeru večjih napak izdelajte betonsko spojko. Če se popravila izvajajo v zasebni hiši z razstavljanjem starega talnega poda, pri čemer ostane le zemeljska površina, je potrebna tudi estriha.
  Lesena tla v zasebni hiši

Naprava na nosilce na stebrih

Pomembno je, da se tla vzdolž nosilcev na nosilnih stebrih v hišah, zgrajenih v celoti iz opečnatih, gaziranih betonskih blokov ali naravnega kamna. To je posledica dejstva, da so leseni žarki, vgrajeni v stene teh materialov, hitro gnili, tudi če so temeljito antiseptični.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty