poniedziałek, 16 lipca 2018

Starši bi morali popraviti na vrtu

Zakaj so Baranavichy starši prisiljeni donirati denar za popravila in igrače v vrtcih

Začetek šolskega leta je vedno drago za vsako družino, ker priprava za vrtec za mnoge starše postane pravi finančni izziv. "Daj! Pripni! Pay! "- starši slišijo od prvega dne.
  Starši bi morali popraviti na vrtu

Vse, kar ste želeli vedeti o vrtcih, vendar ni vedel, kje vprašati

TIMER je govoril z vodjo oddelka za izobraževanje Primorske regionalne uprave Svetlane Amelina o vrstah v vrtcih, izsiljevanju staršev in plačah učiteljev.
  Starši bi morali popraviti na vrtu

Za koga je ta "tovor" primeren?

Eno stvar je mogoče reči s skoraj 100-odstotnim jamstvom, moški se nikoli ne pridružijo matičnemu odboru! Obstajajo primeri, ki jih "določi znanost", ko moški v resnici storijo veliko, organizirajo in pomagajo, hkrati pa so njihove žene navadno člani matičnega odbora. Izjeme v tej situaciji samo potrjujejo pravilo.
  Starši bi morali popraviti na vrtu

Ali imajo šole pravico do pobiranja denarja od svojih staršev?

V šoli starši pogosto potrebujejo denar: za popravila, darila in druge stroške. Ali so dolžni plačati in kaj storiti, če v šolskem proračunu ni želje za vlaganje?
  Starši bi morali popraviti na vrtu

Staršem ni treba dati denarja v šolo.

Odstotek staršev, ki se soočajo s potrebo po opravljanju tako imenovanih dobrodelnih prispevkov, je že dolgo praktično enak celotnemu številu tistih, ki so načeloma vsaj enkrat vodili otroka v javni vrt ali šolo.

Če ste plačali študij ali zdravljenje

V tem primeru je najvišji znesek, iz katerega lahko vrnete denar - 120 tisoč evrov. Hkrati je skupna omejitev izdatkov za študij in zdravljenje. Na primer, leta 2015 ste se odločili za drugo visokošolsko izobraževanje in pozdravili zgornjo vrsto zob. Za semester je univerza plačala 50.000, zobozdravnik pa je ostal 150. Ali se lahko kvalificira za povračilo 200.000? Ne, vam bomo vrnili 13% od 120 tisoč - 15 600 ⃏.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty