czwartek, 19 lipca 2018

Nove tehnologije pri gradnji mostov

  Nove tehnologije pri gradnji mostov

Pametne foto-fluorescentne ceste

Pametne ceste z vgrajenimi zasloni, interaktivna osvetlitev lahko celo prikazujejo vremensko napoved ali zaračunajo električni avtomobil. Ideja o oblikovanju takšnih cest je bila v nizozemski reviji imenana "Najboljši koncept prihodnosti".
  Nove tehnologije pri gradnji mostov

Načela sodobne gradnje mostov

Sodobna načela sodobne gradnje mostov so posledica skoraj neomejenih možnosti oblikovanja geometrijskih struktur. Sestavljeni so v izvedbi nadgradnje kot prednapeti armiranobetonski kontinuirni nosilec.
  Nove tehnologije pri gradnji mostov

Problem in rešitve

Gradnja in obratovanje cest sta med najpomembnejšimi viri potencialnih okoljskih tveganj, ki negativno vplivajo na človeške habitate. Cesta kot inženirska konstrukcija bistveno spremeni naravne pokrajine, režim toka površinske in podzemne vode, habitati rastlinstva in živalstva, povzroča spremembe v mikroklimi posameznih območij, nastanek zemeljskih plazov, erozijo zemlje, spremembe na obalah vodnih teles ter je tudi vir hrupa, vibracij, elektromagnetnih in ionizirajočih učinkov na sestavine okolja, populacije in prosto živečih živali. Prometni kompleks je največji vir strupenega onesnaženja vode, tal in zraka.
  Nove tehnologije pri gradnji mostov

Sodoben pristop k izgradnji cest

Tehnologija ne stoji mirno in danes se materialu za tlakovanje doda kavčuk. Zaradi tega je zgornja plast bolj elastična in s tem podaljša življenjsko dobo ceste.
  Nove tehnologije pri gradnji mostov

Mostovi Daljnega vzhoda

JSC "Inštitut Giprostroymost" je v preteklosti tesno povezan z delom v Daljnem vzhodu. Veliko število mostov na cestah in železnicah Daljnega vzhoda je bilo zgrajenih po projektih Inštituta.
  Nove tehnologije pri gradnji mostov

Kovinski most se razteza

Masovna uporaba kovinskih mostov se je začela sredi prejšnjega stoletja. Razlog za povečano zanimanje za to gradbeno tehnologijo je bila uvedba varjenja pri proizvodnji elementov mostov v podjetjih in začetek uporabe vijačnih tornih spojev namesto zakovičenih pri izdelavi elementov in montaže. Hkrati so bili uporabljeni jekleni trgi in žarki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty