środa, 18 lipca 2018

Postavitev dekorativnega ometa na fasado

  Postavitev dekorativnega ometa na fasado

Kako pripraviti podlago za nanašanje dekorativnega mavca iz mavca

Menim, da ni nikomur skrivnost, da je dekorativni omet iz mavca in podobni premazi se uporabljajo izključno na gostih površinah. Praviloma je za uporabo takšnega končnega materiala na stenah potrebno dolgotrajno in skrbno delo pri izravnavi osnove. V sodobni gradnji se večinoma uporablja za izdelavo zunanjih sten, izoliranih s peno ali bazaltnim ploščicem - ta tehnologija nam omogoča, da se izognemo skrbnemu delu izravnave baze.

Od kod prihaja to ime?

Material se imenuje lubnjaka, ker pri zaključku lahko dobite nekaj podobnega drevesu, ki so ga poškodovali hrošči istega imena. To se zgodi zaradi granul, ki so prisotne v mešanici, tvorijo brazgotine. Kar se tiče samega materiala, se hitro suši in zaščiti površino stavbe že več let. Kunski hrošč se ne boji toplote ali zmrzali. Odporen je proti vlagi in drugim vremenskim spremembam.
  Postavitev dekorativnega ometa na fasado

Prednosti dekorativnega fasadnega ometa

Povpraševanje po dekorativnem ometu za dekoracijo fasade temelji na materialni učinkovitosti in sposobnosti izboljšanja estetskega videza stavbe. Med prednosti:
  Postavitev dekorativnega ometa na fasado

Prednosti in slabosti ometnega lesa:

Ta vrsta mavca je zelo trajna, naravna in okolju prijazna, kar je zelo pomembno, ni podvrženo vremenskim vplivom, odporen proti zmrzali, je enostaven za čiščenje in ni izpostavljen bledenju, lahkimi mehanskimi poškodbami, točo, stalnim tokom vode. Pomanjkljivost takega ometa je le nekaj dejavnikov: prvič, v primeru mehanskih poškodb ni mogoče zapečatiti cepitvenega mesta brez napake in samo specialist lahko dela z lubjem.
  Postavitev dekorativnega ometa na fasado

Sestava dekorativnega ometa

Glede na vrsto dekorativnega ometa (o tem bomo govorili spodaj), obstaja drugačna kombinacija sestavnih elementov tega materiala. Ampak kljub temu, ne glede na vrsto ometa, so glavne komponente:
  Postavitev dekorativnega ometa na fasado

Pripravljalna dela za dekorativni fasadni omet

Okrasitev hiše z dekorativnim fasadnim ometom se običajno izvaja pod določenimi vremenskimi pogoji, ki morajo ustrezati naslednjim zahtevam:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty