czwartek, 5 kwietnia 2018

Okrepitev bazena

Pripravljalna dela

Konstrukcija betonskega bazena se začne z zasnovo in izbiro lokacije. Na njegovo lokacijo vplivajo tla, prisotnost podtalnice, bližina kanalizacije in druge gospodarske javne službe. Upoštevati je treba ne le velikost bazena, temveč tudi ozemlje okoli njega: poti in druge cone.
  Okrepitev bazena

Gradnja bazena

V našem primeru bomo zgradili podvodni bazen z armiranim betonom z odprtim betonskim sistemom. Za lažje razumevanje je celotno delo razdeljeno na glavne faze, ki so opisane spodaj.

Pomanjkljivosti konkretnega bazena in kako jih odpraviti

  • težave z vodnim sistemom. Praviloma se pojavijo kot posledica napak med polaganjem in namestitvijo cevovodnih sistemov. Z ustreznim izvajanjem dela ni težav;

  •   Okrepitev bazena

    Četrta stopnja gradnje - zaključna posoda za bazen

    Ko je beton utrjen in opaž je odstranjen, se postopek zaključnega postopka začne. Vključuje poravnavo sten in dna bazena z ometno plastjo, namestitev vgrajenih elementov, hidroizolacijo, obrnjene z mozaikom ali ploščicami.
      Okrepitev bazena

    Naloga številka 1 - zagotoviti je treba tesnost in mehansko trdnost strukture bazena v fazi razvoja projekta.

    Čas med obratovanjem za vzdrževalna dela in čiščenje (približno enkrat na 2 leti) je potrebno posodo posode izprazniti, kar povzroči spremenljivo obremenitev konstrukcije.
      Okrepitev bazena

    Gradbene faze konkretnega bazena:

    Najpomembnejši del gradnje betonskega bazena je gradnja posode za betonske posode, ki vključuje: ojačitev, oplaščenje, betoniranje in izravnavanje z mavčno plastjo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty