piątek, 6 kwietnia 2018

Krčenje monolitne hiše

  Krčenje monolitne hiše

Kdaj začeti dokončati stanovanje?

Naštete vrste stavb imajo lastna obdobja osnovne in pasivne stabilizacije. Najhitreje krčijo imajo plošče. Po statističnih podatkih se aktivna faza krčenja panelne hiše pojavlja od enega do dveh let. Zaradi narave konstrukcij, pravočasno in delno med delovanjem hiše, so medfaktorske stene pogosto deformirane.

Katera hiša je boljša, monolit ali panel?

Za začetek, ugotovimo, kaj pomeni monolitna hiša. To je stavba, zgrajena s prelivanjem betona v pripravljeno oplaščenje, znotraj katerega je armaturna kletka. Poleg tega je vsak poznejši element povezan s prejšnjim brez povezovanja šivov.
  Krčenje monolitne hiše

Vrste novih stavb na gradbeni tehnologiji

Monolitne hiše

Bistvo konstrukcije je v betoniranju armature. Takšne zgradbe so še posebej vzdržljive, tople in trajne. V Sovjetski zvezi so bile v seizmološko nevarnih območjih zgrajene monolitne hiše. Celo eksplozija iz notranjosti ne povzroči propada stavbe, le luknja se oblikuje, da se lahko določi. Stene so močne, trpežne, z dobrimi toplotnimi in zvočnimi izolacijskimi značilnostmi. Zaradi svoje moči monolitne hiše praktično nimajo razpok, se ne skrčijo. Apartmaji so ponavadi ravne stropi, stene in tla.
  Krčenje monolitne hiše

Izbira notranjih vrat v novi stavbi

Predvsem moderne nove stavbe so monolitne hiše, zato dajejo minimalno krčenje, ki se skoraj vedno zgodi ob dostavi hiše. In vendar, da bi se temu izognili, takoj, ko opravite popravila, bodite previdni pri dokončanju stanovanja, tudi pri nameščanju notranjih vrat, ki se lahko po krčenju doma malo izkrivijo in se slabo zaprejo.
  Krčenje monolitne hiše

Malo o krčenju monolitnih hiš

Monoliti so litje konstrukcij brez šivov, spojev, obloženih z opeko ali ploščami. Pri postavitvi monolitne ogrodja stavbe je okrogel okvir izdelan, v katerega se beton nato prelije. V končni različici je pridobljena brezhibna, brezšivna "škatla".
  Krčenje monolitne hiše

Vzroki in načini za preprečevanje

Krčenje hiše je neizogiben in včasih nenadzorovan pojav. Ne sme se bati. Izraz krčenje temeljev je odvisen od številnih dejavnikov, tako zunanjih, kot tudi glede na sam material. Glavni razlogi so:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty