środa, 4 kwietnia 2018

Vrste lesenih stavb

Vrste lesenih konstrukcij, ki se uporabljajo v gradbeništvu

V sodobni konstrukciji se uspešno uporabljajo različne vrste lesenih konstrukcij. Premazi, stropi, stene in predelne stene zgradb ter številne inženirske konstrukcije, ki nosijo velike obremenitve, so postavljene iz lesa.
  Vrste lesenih stavb

Hiše iz lesa, kaj so?

Danes mnogi razmišljajo o tem, kako živeti v svojem domu. Hkrati je pomembno, kje živimo in iz katerega materiala je ta soba. Od antičnih časov je bila vredna lesena hiša, verjel je, da zrak, nasičen z lesenim duhom, ugodno vpliva na človeka in njegovo razpoloženje. In kaj bi lahko bilo lepše od fasade lesene hiše? Včasih je oblikovanje sodobnih stavb neustrezno s takšnimi hišami.

5. Hiše z lesenim okvirjem

Okvirne lesene hiše so običajno razdeljene na dve glavni vrsti: okvir in panel. V prvem primeru je okvir prvič izdelan iz lepljenega lesa, nato pa je oplaščen in izoliran. V drugem so hiše zgrajene iz stenskih sendvič plošč, ali pa je okvir najprej sestavljen iz proizvodnih okvirjev in nato oplati.
  Vrste lesenih stavb

Lesena hiša iz lesa

Vrstica predstavlja dnevnik pravokotne ali kvadratne sekcije. Narejen je iz hlodov iglavcev, ki so v štirih straneh žagani v tovarni (štirje robovi).
  Vrste lesenih stavb

Glavne vrste lesenih hiš

Ne glede na to, koliko stoletij je minilo in kako se obdobje ni spremenilo, je danes, tako kot pred nekaj stoletji, les najbolj priljubljen gradbeni material.
  Vrste lesenih stavb

Kaj mora biti popolna lesena hiša?

Lesene hiše morajo predvsem izpolnjevati vse zahteve glede varnosti in zanesljivosti. Posebno pomembne so zahteve za varnost električnih napeljav. Poleg tega je pomembna vloga izolacije in organizacije ogrevanja prostorov. Končno, stanovanje mora biti estetsko in udobno, je potrebno razmišljati o vsem - od strešnega materiala in zunanjega ovoja do talne obloge.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty