poniedziałek, 2 kwietnia 2018

Stropna strešna naprava

  Stropna strešna naprava

Kaj je podstrešje, ki se razlikuje od podstrešja ↑

Nekateri strokovnjaki ločijo podstrešje in podstrešje na ta način: če je višina stene v prostoru pod streho 1,5 m, potem je to podstrešje, če pa je manj, se lahko šteje za podstrešje. Višina vertikalne stene 1,5 metra omogoča osebi, da udobno stoji blizu te stene.
  Stropna strešna naprava

Mansardna streha to naredite sami: naprava in tehnologija gradnje

Mansard se imenuje streha, pod katero so opremljene dnevne sobe. Oblika mansardne strehe je lahko drugačna, najpogosteje pa je podstrešje opremljeno z grebljično streho. Najbolj racionalna rešitev, ki omogoča pridobitev najvišje uporabne površine stanovanjskega podstrešja, je mansardna streha s poševno črto.
  Stropna strešna naprava

Strešna konstrukcija mansardna streha. Možne možnosti.

Tako je lahko shema mansardne strehe predstavljena v obliki preprostih geometrijskih oblik, kar vam omogoča bolj jasno predstavitev porazdelitve tovora ter zadrževanje in povezovanje elementov. Še enkrat, če koti sovpadata na dnu trikotnika 1 in 3 (slika 2), bomo dobili videz klasične kapalne strehe.

Krovna pita in drugi elementi

Če boste s svojo roko naredili podstrešno streho, je v projektu treba predvideti uporabo določenih materialov za namestitev strešne pite. Vključujejo:
  Stropna strešna naprava

Metoda izračuna sistema fuga

Pristojno in natančno izračun strešne kritine strešne kritine vam omogoča zanesljivo in trdno konstrukcijo z dolgo življenjsko dobo. Pri tem izračunu so upoštevani podatki, kot so: lastna teža podstrešne strukture in zunanji obremenitveni faktorji (veter in sneg). Iz tega razloga je lahko v različnih delih države struktura sistema strešnih nosilcev popolnoma drugačna.
  Stropna strešna naprava

Izračun mansardne strešne konstrukcije z različnim številom ramp

Ko se odločite za načrtovanje podstrešne sobe, nadaljujte z namestitvijo strešnega okvirja. Hkrati so njegovi glavni elementi in komponente določeni s formulo za izračun, s pomočjo katere se izbere profil, dolžina in del sistemskih elementov, njihov razmik, načini povezovanja delov. Glede na značilnosti podstrešne strehe bo del prostora nizek strop.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty