środa, 4 kwietnia 2018

Naprava osnovne plošče

  Naprava osnovne plošče

Kakšna je ta vrsta temeljev

Fundamentalna monolitna plošča - klasična vrsta osnove, ki se lahko uporablja na najtežjih tleh. Postavljen je na plitvo globino, ki včasih celo dovoljuje, da naredite brez mehanizacije ali pa uporabite majhen bager za kopanje jame, ki je globoka 50 cm. Okrepitev plošče je izdelana z ogrodjem iz jeklene armature.
  Naprava osnovne plošče

Monolitna osnovna plošča - splošne informacije

Uporaba monolitne temeljne plošče je potrebna, če je tla nestabilna in obstaja tveganje za razpoke ali poškodbe stavbe. To so razlogi:
  Naprava osnovne plošče

Naprava monolitne osnovne plošče

Pred kopanjem jam za blazino morate najprej očistiti in izravnati gradbišče. Najenostavnejša rešitev je najeti buldožerja. Po tem se temeljna jama, ki ustreza prihodnji plošči, išče po predhodnih izračunih:
  Naprava osnovne plošče

Okrepitev temeljne plošče

Naslednji korak je vezava armaturne kletke temeljne plošče (strukturno običajno okrepitev volumna). Višina ojačitve, premer in premer armatur se določi s projektom (za kočo, AIII-10, AIII-12 se običajno uporabljajo v korakih 10, 15, 20 cm).
  Naprava osnovne plošče

Prednosti osnove plošče

Veliko območje in prisotnost prostorske ojačitve lahko bistveno zmanjšata tlak temeljev na tleh (do 0,1 kg / cm2) in prenese izmenične obremenitve, ki nastanejo zaradi različnih premikov tal. Ker je ploščic temelj nahaja pod celotno površino stavbe, je njegova uporaba bolj upravičena pri gradnji objektov sorazmerno majhne velikosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty