piątek, 6 kwietnia 2018

Stenski oblogi

  Stenski oblogi

Dekorativni kamen kot element notranjosti

Preden neposredno nadaljujemo z opisom procesa polaganja dekorativnega kamna, moramo omeniti nekatere od značilnosti te vrste zaključkov in hkrati opisati možne možnosti polaganja in uporabe okrasnega kamna.
  Stenski oblogi

Izberemo material za dekoracijo

Kot zaključni material bo okrasni kamen dolgo časa ohranil svoj pomen, saj je zanesljiv in lep. Kljub umetnemu poreklu ima veliko prednosti pred naravnim (naravnim) kamnom:
  Stenski oblogi

Kako označiti steno

Oznaka ponavadi pomaga poskusiti. Umetni kamen večinoma spominja na ravno opeko. Zato so z oblogo šivov, to je navpičnih sklepov, premaknjeni drug proti drugemu. Označevanje se izvede takoj ob upoštevanju debeline šivov. Kako to storiti prav? Za polaganje dekorativnega kamna v prodaji so še posebni ekspanzijski klini iz plastike ali lesa. To je analog križev za keramične ploščice. Razlika je v tem, da je debelina šiv v našem primeru veliko večja.
  Stenski oblogi

Lastnosti in prednosti umetnega kamna

Za razliko od naravnega kamna, ki se uporablja tudi za notranjo dekoracijo, a je dražji material, ima umetni kamen naslednje prednosti:
  Stenski oblogi

Obloge z umetnim kamnom

Priprava površine
Soočanje s fasadami z umetnim kamnom ne zahteva dodatnega dela za krepitev sten. V bistvu je umetni kamen nekakšen obrnjeni strešnik za delo na prostem, v katerem se stroga geometrija pravokotnika ne drži, vendar se posnema oblika naravnega kamna. Ti zaključni materiali se uporabljajo za obloge sten iz betona, opeke, pene blokov, profiliranih sendvič plošč, lesa in drugih gradbenih materialov (slika 66).
  Stenski oblogi

Dekorativni kamen v vašem stanovanju

Dnevna soba

Tukaj, da povabite drage ljudi, je v tej sobi, ki se pogosto zbira v celotni družini, to je dnevna soba, ki jo želim narediti še posebej udobno, nenavadno in zanimivo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty