środa, 4 kwietnia 2018

Polaganje linoleja

  Polaganje linoleja

Korak 4 - Enostavno oblikovanje ali polna velikost

Za polaganje linoleja lahko upoštevate naslednje možnosti: enostavno polaganje talne obloge z dvostranskim trakom (primerno za majhne prostore) ali popolno lepljenje linoleja (priporočljivo za velike prostore). Če ste izbrali prvo namestitveno možnost, bi bilo bolje, da robove in spoje pritrdite z lepilnim trakom.
  Polaganje linoleja

Vrste linoleja in metode njegove namestitve

Moderne zgradbe in baze lahko ponudijo širok izbor linoleja. Glavne razlike se nanašajo na njegove lastnosti, kot so trdnost, vzdržljivost, toplotna izolacija, material, iz katerega je izdelan, velikost in seveda dizajn. Da se osredotočimo na izbiro linoleja in preferenc v tem članku, ne bomo. Dotaknili se bomo samo tistih trenutkov, ki so potrebni za izbiro vrste polaganja. Ni veliko razlike, naravni linolej ali ne, to ne vpliva na način polaganja. Vendar pa linolej iz naravnih komponent zagotavlja več udobja in traja dlje.

Skladiščenje orodij in priprava materiala za polaganje.

Najbolje je, da linolej položite na temperaturo od + 15 do +25 stopinj. Navsezadnje se v mrazu ta material iz elastike spremeni v krhko in je lahko poškodovan. Zato pozimi ne smete takoj razpreti hladnega linoleja, vendar pustite, da sedi pri sobni temperaturi 12 ur, ne manj. Pred polaganjem tega talnega obloga ga previjte čez tla in nekaj časa pustite pri miru. Zdaj se je treba izogibati valovitost.
  Polaganje linoleja

Priprava prekrivanja za talne linoleje

Velika večina modernih hiš so stropi iz betonskih plošč, za katere je značilna velika moč. Ampak ne moreš končati na njih brez predhodne priprave.

Tehnologija samolepilnega linoleja

Ko je osnova pripravljena, jo je treba temeljito očistiti pred prahom in ostanki. Po tem je treba zaviti nove zvitke linoleja in jih pustiti počivati ​​vsaj 24 ur, tako da se material malo izstreli in se "uporabi" na sobni temperaturi. To še posebej velja za dolge kosi linoleja. Ne pozabite: če ste kupili linolej v hladnem vremenu na trgu gradbenih materialov, ga v nobenem primeru ne postavite v toplo sobo takoj po nakupu. Ostro padec temperature negativno vpliva na material, kar lahko povzroči razpoke.
  Polaganje linoleja

Nasveti za začetnike

Kako preprečiti incidente in ne pokvariti rezultata? Celoten sprednji del talnih oblog iz linoleja je treba izvesti ob upoštevanju naslednjih priporočil:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty