środa, 4 kwietnia 2018

Iz notranjih izolacij mineralne volne

  Iz notranjih izolacij mineralne volne

Primerna mineralna volna za izolacijo stene

Ta izolacija je izdelana iz različnih vrst mineralov. Vezivo v njem so različne smole. Najpogosteje v prodaji najdemo izolacijo iz staljene kamnine, stekla, žlindre. Ta izolacija je izjemna po svoji vlaknati strukturi, ki se močno razlikuje glede na njegov namen. Debelina te izolacije se določi z uporabo različnih izračunov toplotnega inženirstva. Uporabljajo podatke o toplotni prevodnosti materiala, njihovi debelini in toplotni odpornosti glede na standarde vsake regije.
  Iz notranjih izolacij mineralne volne

Pluse segrevanje mineralne volne ↑

Prednosti takih izolacij lahko imenujemo dejstvo, da ni potrebe po predhodni poravnavi sten. Stene, obkrite z mavčno kartono, bodo enake.

Zidna izolacija iz notranjosti mineralne volne

Pojdimo na drugi grelec in razmislimo, kako z notranjosti segrejemo stene hiše z mineralno volno. Za izolacijo sten z mineralno volno, boste potrebovali dodatno vgradnjo okvirja, ki bo v prihodnosti potreboval za oblogo mavčnih plošč ali drugega materiala, primernega za vas.
  Iz notranjih izolacij mineralne volne

Pozitivne in negativne lastnosti

Bombažna volna ima porozno plastno strukturo. Ima toplotno izolacijske in hrupno izolacijske lastnosti. Vata je odporna proti temperaturnim nihanjem. Vata je nizko gorljivi material, zato ga je mogoče uporabiti za ogrevanje vseh delov hiše.
  Iz notranjih izolacij mineralne volne

Mineralna volna in njegove fizikalno-mehanske lastnosti

Mineralna volna je vlaknati toplotnoizolacijski material umetnega izvora, izdelan na osnovi sintetike. Stopnjo njene učinkovitosti določi naslednji seznam fizikalnih in mehanskih lastnosti:
  Iz notranjih izolacij mineralne volne

O mineralni volni, rosišču in značilnostih segrevanja

Praviloma so opeke in lesene hiše podvržene izolaciji. To je večinoma dediščina staršev in babic. Stene so fizično obrabljene, zahtevajo ne le popravilo, ampak tudi dodatno toplotno izolacijo. Za segrevanje opečnih zidov od znotraj se v številnih primerih uporablja mineralna volna, ko je potrebno kombinirati kakovostno izolacijo z uporabo poceni izolacijskega materiala.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty