niedziela, 29 kwietnia 2018

Opeka, polaganje v pol opeke

  Opeka, polaganje v pol opeke

Kako opraviti polaganje "na pol opeke"

Tovrstni opeke se morajo začeti na vogalu stavbe. Preden začnete polagati, ne bo odveč, če boste na podlago postavili hidroizolacijski material. Tisti elementi, ki so prvič zaporedno nameščeni v vsako steno, morajo biti nameščeni tako, da so medsebojno pravokotni med seboj. Nadzor je potreben s pomočjo gradbenega nivoja.
  Opeka, polaganje v pol opeke

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Opeka, polaganje v pol opeke

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Opeka, polaganje v pol opeke

3. Zidani robovi vzdolž večplastnega sistema za liganje.

Ko multilane jutranje prva vrsta opeke širi na enak način kot v enovrstno - Višek.
  Opeka, polaganje v pol opeke

Zakaj potrebujemo to sklopko?

Glede na velikost stavbe SNiP predpisuje gradnjo zidov različnih debelin. Zahteve za ta parameter temeljijo na izračunih moči in zamrzovanja ter drugih odtenkih delovanja stavbe.
  Opeka, polaganje v pol opeke

Načela gradnje opečnih hiš

V kleti priporočamo uporabo težkega betona velikega razreda trdnosti. On slabo prenaša vlago in paro. Zaradi tega kleti stavbe ne bodo ovirali. Vendar pa se vsi ne želijo vključiti v vse težave pri betanju betona v opaž, zato v mnogih primerih stanejo opeke. Hkrati je potrebno voditi zunanjo hidro in toplotno izolacijo konstrukcije. V nasprotnem primeru lahko tla z zmrzaljo prekinjajo stene. Dodajmo na dejstvo, da je potrebno zgraditi drenažni sistem. Ampak zdaj smo zainteresirani za polaganje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty