piątek, 4 maja 2018

Namestitev skodle s svojimi rokami

  Namestitev skodle s svojimi rokami

Prednosti skodle

Ta osnova ima glavne prednosti - majhna teža in nizka cena. Enostavnost mehkih ploščic vam omogoča, da ustvarite temelje in hiša ni precej velika, zahvaljujoč temu pa je prihranek na gradbenih materialih in plačilo za delo. Poceni stroški strešnega materiala vam omogočajo tekmovanje s težkimi strešnimi kritinami.
  Namestitev skodle s svojimi rokami

Naprava za prezračevanje strehe

Prezračevanje strehe iz bituminozne ploščice postane na račun fad. Postavljen je na poseben rebrast profil. Vendar se pogosto zgodi, da njegova pasovna širina preprosto ni dovolj. V tem primeru je potrebno na strešni površini namestiti posebne prezračevalne elemente.
  Namestitev skodle s svojimi rokami

Osnovna pravila namestitve

Pri izračunu količine materiala je treba upoštevati nekatere odtenke. Skodle so oblikovane tako, da strešne kritine kreirajo s nagibom 15 - 85 °. Paket prikazuje izračunano površino za naklon z nagibom 45 °. Ko se naklon nagiba spremeni, se poraba materiala spremeni - za strešno preprogo z manjšo streho, večje število materialov bo potrebno za strmega - manj. Šestkotne skodle se lahko uporabljajo na strehah z nagibom najmanj 20 °.
  Namestitev skodle s svojimi rokami

Tehnologija polaganja skodle

Postavitev strehe - občutljiva stvar in zahteva določene veščine. Streha - pomemben sestavni del zanesljivega doma. Da bi bil močan in trpežen, je pomembno vedeti številne nianse procesa namestitve.
  Namestitev skodle s svojimi rokami

Namestitev skodle s svojimi rokami

V našem primeru imamo že končano površino iz kovinskega profila in prekrita z OSB. Najpomembnejša stvar v tem poslu je debelina plošče. Imeti mora najmanj 12 mm. Če je debelina manjša, se bo plošča sčasoma zožila, s tem nastala grda vdolbina, poleg tega pa bo imela nekaj vibracij pod vplivom vetra, kar lahko privede do delaminacije skodle. Tudi v plošči z manjšo debelino telo ne bo bistveno za zanesljivo pritrditev ploščice.
  Namestitev skodle s svojimi rokami

Posebne zahteve za vgradnjo strešne skodle

Predpogoj za delo s prilagodljivo streho je upoštevanje pravil za polaganje materialov blizu cevi in ​​v primeru večstopenjskega prehoda med posameznimi deli strehe. Sodobna tehnologija vgradnje bitumenskih ploščic, uporaba kovinskega letvišča, prehodni elementi. Na primer, ko se premikate med različnimi stopnjami strehe, morate popraviti oblazinjeno preprogo z letvico, pri prekrivanju pa je treba postaviti še eno prekrivno preprogo. Nato se izvede namestitev ploščice.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty