niedziela, 29 kwietnia 2018

Zidarstvo DIY

  Zidarstvo DIY

Preverite horizontalno raven temeljev z vodo

Najprej morate ugotoviti, kako gladko glede na tlorisno površino smo obrnili vodoravno površino temeljev? V ta namen bomo uporabili hidroenergetsko raven in najprej preverili vogale, nato celotno obmoèje na temelju. (med polnjenjem hidravličnega nivoja z vodo poskrbite, da v cevi ni mehurčkov, sicer meritve morda niso točne).
  Zidarstvo DIY

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Zidarstvo DIY

Zidarstvo s svojimi rokami - kje začeti

Mnogi bodo odgovorili, da se opeka začne v prvi vrsti. Na nek način so prav, toda v resnici začetek vsega je hidroizolacija osnove sten - strešni material je položen na temelj. To se naredi, da bi izolirali opeko pred učinki vlage v tleh - brez nje bo absorbirala vodo in propadla med zmrzali. Prva vrstica opeke je postavljena na vodoodpornost, in ne smete skrbeti, da stene hiše ne bodo tesno povezane z osnovo. Velike opečne stene bodo trdno in varno stojale brez tega.
  Zidarstvo DIY

Materiali in oprema za opeke

Odvisno od namena stene se lahko uporabljajo trdne ali votle opeke (imajo visoko toplotno in zvočno izolacijo). Prav tako se lahko uporabljajo glinene ali silikatne opeke.

Zidanje z rokami z nelojalnim zorenjem

Ta metoda se uporablja za popolno polnjenje spojev in njihovo kasnejšo spajanje. Malte se ujemajo na enak način kot pri zidarstvu (10 do 15 cm raztegnjenega), opeke pa popolnoma enako kot pri zidarstvu. Odvečna rešitev je odstranjena. Rešitev tukaj se uporablja precej težko. Če uporabljate bolj plastično rešitev, bo težko imeti čas, da ga odstranite pri namestitvi opeke. V smislu kompleksnosti je ta metoda križ med sendvičenjem in stiskanjem.
  Zidarstvo DIY

Delovna orodja

Mnogi imajo prirojeno oko. Takšna oseba je precej enostavno opravljati delo, povezano z vzdrževanjem pravilnih geometrijskih parametrov. Oko se lahko razvije s pogostim izvajanjem te vrste dela. Obstoječi merilni instrumenti bodo pomagali pri vzdrževanju zahtevanih parametrov in geometrije.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty