środa, 2 maja 2018

Kako vliti monolitno ploščo

  Kako vliti monolitno ploščo

Kako narediti monolitno armirano betonsko tla z lastnimi rokami

Za izgradnjo monolitnega stropa pri gradnji zasebne hiše bodo potrebni naslednji materiali in orodja:
  Kako vliti monolitno ploščo

Kako pravilno ojačati talno ploščo z lastnimi rokami?

Zelo pomembno je pravilno izračunati ojačitev in potrebno debelino plošče. Glede na konstrukcijske obremenitve se izbere premer ojačitve. Pogosteje je v razponu od 8 do 14 mm. Priporočljivo je, da uporabite vroče valjani jekleni ojačitvi razreda A3, da zagotovite pravilno trdnost talne plošče.
  Kako vliti monolitno ploščo

Izračun moči talnih plošč

Da bi pravilno izračunali trdnost talne plošče, je treba upoštevati veliko dejavnikov, od samega ploščnega materiala, armaturnega dela in izračuna vse možne obremenitve.
  Kako vliti monolitno ploščo

Proizvodnja plošč do nestandardnih velikosti

Če je za ločeni odsek potrebno velikost plošče, potem je treba vse podatke preračunati. Upoštevati je treba, da se, če je potrebna struktura z močno podlago, ojačitev plošče izvede z vlečenjem ojačitve v skladu s predpisanimi posameznimi dimenzijami in upošteva potrebno razdaljo med ojačitvijo. Te številke so neposredno odvisne od območja, ki ga bo ta plošča zasedla v zgradbi, ne glede na to, ali gre za strop ali steno.
  Kako vliti monolitno ploščo

Okrepitev monolitnega prekrivanja

Za okrepitev monolitnega prekrivanja z lastnimi rokami, da bi bila odporna proti upogibanju, upogibanju in stiskanju, se uporablja ojačitev palic. Za povezovanje armaturne mreže potrebujete:
  Kako vliti monolitno ploščo

Polnjenje monolitne talne plošče

Polnjenje talnih in podstrešnih tal ni možno brez posebne opreme, ki je betonska črpalka. Ta stroj je sposoben črpanja betonske raztopine na višino 56 metrov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty